Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
283
Utgivningsdatum
2016-09-24
Upplaga
1
Förlag
Bookmark Förlag
Medarbetare
Tenenbaum, Jenny (red.) / Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
215 x 150 x 25 mm
Vikt
470 g
SAB
Ikz Flinck, Thorsten
ISBN
9789188171337

Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi

(35 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-09-24
99
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Om teatergeniet, missbrukaren och Ingmar Bergmans svek. Nu kommer Thorsten Flincks egen, utlämnande historia bortom löpsedlarna.

Biografin är nedtecknad av Håkan Lahger och innehåller ett 16-sidigt bildark. I egna kapitel berättar bland andra MIKAEL PERSBRANDT, EVA RÖSE och LENA ENDRE om sina personliga och professionella relationer till Thorsten Flinck. Vad är det som kan förmå en människa att nå så högt för att därefter driva sig själv rakt ner i botten?

Thorsten Flincks självbiografi är en intim och förtrolig berättelse om att ständigt söka bekräftelse, hantera scenskräck, parera smutskastning i Dramatens korridorer och jaga pengar till knark. Med lika delar humor och storslagen berättarglädje bjuder Thorsten Flincks biografi på dråpliga incidenter, storslagna succéer och oundvikliga katastrofer. Efter ett liv fyllt av spektakulära framgångar och personliga tragedier summeras ett högst ovanligt öde i en ursäkt till alla som drogs med i fallet.

THORSTEN FLINCK är den yngsta person som kommit in på Scenskolan. Efter en inledande karriär på Dramaten drev han egen teater och valdes flera år i rad till Sveriges sexigste man. 2012 vann han Svenska folkets gunst i Melodifestivalen och 2016 förärades han Cornelis-priset där en del av motivationen löd:

En vildvuxen ros klädd i svart, en ensam röst med patina från gatan, den svenska teaterscenens enfant terrible, som skapar stor dramatik från kung till Paria. En klassiskt skolad punkrebell, vars enda lojalitet tillhör konsten.

Thorsten Flincks biografi kommer även att sättas upp som en scenföreställning av och med författaren.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi
 2. +
 3. Hillbilly : en familj och kultur i kris

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hillbilly : en familj och kultur i kris av J D Vance (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Svart eller vitt...
  AmiPan, 20 april 2019

  Den här boken har fått mig att inse att allt inte är svart eller vitt. Saker och ting är inte alltid som dem verkar vara, och alla har vi vår version av händelser baserade utifrån vår egen perceptionsförmåga. Jag har fått mer förståelse och sympati för Thorsten efter att ha läst denna boken.

 2. Nja
  Kaffeläsaren, 11 september 2017

  Vad kan förmå en människa att nå så högt för att därefter driva sig ner i botten igen?
  Boken är Thorsten Flincks egen historia, utanför löpsedlarnas rubriker. Thorsten Flinck är en spännande och udda personlighet. Det jag sett av han på tv, känns han väldigt kaxig och självupptagen, men som att det är en helt annan kille bakom den där fasaden. Hade hoppats få veta vad som finns där bakom fasaden, att han släppt ner garden lite. Men blev besviken, det är berättelser om hur duktig och fanta... Läs hela recensionen

 3. Fantastiska Thorsten

  En verkligt läsvärd bok om Thorsten Flinck och hans ibland svåra väg men som ändå är en så uppskattad person i teatervärlden!

 4. Genuin och ärlig!
  Linda Ismail, 24 november 2016

  En mycket bra självbiografi som kändes ärlig, genuin och alltigenom underhållande. Språket flyter på bra och boken är tämligen lättläst. Mycket intressant skildring. Rekommenderas!

 5. Kung Thorsten.
  Pierre., 3 november 2016

  Det här är inte en lysande självbiografi, men den är mycket bra. Språket kunde ha varit lite spänstigare, och så har vi dom där obligatoriska barndomspartierna - som oftast varit besvärliga för kända människor- att traggla oss igenom. Thorsten är en fascinerande, egen människa, en sån som det borde finnas lite fler av, istället har vi en majoritet av pappfigurer. Han är inte direkt den som går in och gömmer sig i flocken och väntar på en order. Många förstår nog inte hur framstående detta tea... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av författarna