Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2018-08-23
Upplaga
1
Förlag
Bladh by Bladh
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
235 x 160 x 25 mm
Vikt
672 g
SAB
Vna
ISBN
9789188429711
Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka (inbunden)

Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-08-23
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Inflammation roten till sjukdom

Det här är en bok för den hälsointresserade läsaren som tycker om att ta till sig ny och faktarik information kring medicin och hälsa, och som gärna vill ha den vetenskapliga grunden bakom nya rön.

Författarna gör ett djupdyk i vad som händer i kroppen när man äter och lever fel, och börjar med grundläggande och faktaspäckad information kring cellers uppbyggnad och funktion, matsmältningen, energireserven och våra fettdepåer, aptitreglering, sjukdomar och insulinresistens. Därefter glider de över i varför en hårt tränande atlet lättare blir sjuk, varför en medelålders man får IBS, diabetes typ-2 och högt blodtryck, varför en person som gått länge med obehandlade provsvar får hjärtinfarkt och hjärnblödning och sist men inte minst; varför somliga drabbas av cancer. Vad får cancern att fästa och hur lång tid tar den att utveckla och varför.

Det allra viktigaste är alltså inte hur man ska äta för optimal hälsa, utan att öka den allmänna förståelsen för vad som händer i kroppen när den inte fungerar som den ska. Utan pekpinnar men med rikligt med exempel och analogier guidar vi läsaren i att förstå hur han eller hon kan påverka sin egen kropp och hälsa genom att göra smartare val i vardagen.

Idag vet man att grundorsaken bakom de allra flesta sjukdomar är inflammation, men även friska och symptomfria människor kan lida av hormonrubbningar och förhöjda inflammationsmarkörer. Det visar sig ofta som mer eller mindre subtila problem med övervikt, håravfall, trötthet, sömnsvårigheter, koncentrationssvårigheter, depression, oro eller infertilitet. Att dämpa inflammation är därför en nyckel i att må bra och vara så frisk man kan vara.

Kostråden vi blivit serverade de senaste decennierna har varit helt fel, och är en bidragande orsak till ökad frekvensav både fetma, diabetes och beroendesjukdomar. Över 10% av svenska kvinnor lider av ofrivillig infertilitet, var tredje vuxen över 40 har problem med ledsmärtor och vad som tidigare kallades för åldersdiabetes drabbar numera även barn och unga. Allt fler sjukdomar pekar mot inflammation som rotorsak och därför skrev vi den här boken för att öka förståelsen för hur inflammation uppstår och vad man kan göra själv för att läka.

Om författarna

Martina Johansson är författare och civilingenjör inom medicinsk teknik som arbetar som vetenskaplig redaktör. Ralf Sundberg är läkare, docent, författare och föreläsare. Båda arbetar regelbundet med folkhälsa via sociala medier, event och föreläsningar för att hjälpa människor att hjälpa sig själva.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka
 2. +
 3. Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kimchi och kombucha : den nya vetenskapen om hu... av Soki Choi (inbunden).

Köp båda 2 för 378 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Inflammation : roten till sjukdom och vad du själv kan göra för att läka. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Banbrytande
  Elisabeth Grerot, 16 oktober 2018

  En seriös och välunderbyggd bok av två författare som verkligen behärskar sina områden. Ett "måste" för den som värnar om sin hälsa och vill lära sig mer.

 2. Tack!
  Anna , 11 september 2018

  En fantastisk bok som grundläggande och bra beskriver inflammation och dess konsekvenser, och framför allt vad man kan göra åt det. Boken är en ögonöppnare och det är mycket enklare att gör vardagsval numera. En bok som ger upphov till många tankar och diskussioner.

Visa alla 2 recensioner

Bloggat om Inflammation : roten till sjukdom och vad...