Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
110
Utgivningsdatum
2018-04-06
Upplaga
1
Förlag
Fantasi & Fakta
Dimensioner
185 x 130 x 14 mm
Vikt
247 g
SAB
Dofa
ISBN
9789188489067
Prata med barn i sorg (inbunden)

Prata med barn i sorg

(7 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-04-06
289

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Döden är tabu i vårt samhälle, något vi helst undviker att tala om. Ännu svårare blir det för omgivningen när barn drabbas. Men vi hjälper inte barnen med vår tystnad. Det säger socionomen och samtalsterapeuten Eva Gerger som nu skrivit en bok i ämnet.

Det är på grund av kärlek och omtanke vi undviker att prata om döden, eftersom vi tror att det förvärrar situationen. Det är helt fel menar Eva Gerger, som har trettio års erfarenhet av att stötta barn som förlorat en förälder.

Prata med barn i sorg är en enkel handbok som kan summeras i en enda mening: Så här gör du för att prata sorg med barn - här och nu. Den riktar sig främst till yrken som arbetar med barn, likt vårdpersonal, lärare och människor inom socialtjänsten men kan lika gärna läsas av vem som helst som vill lära sig mer om sorg.

Om författaren
Eva Gerger är utbildad socionom och har de senaste trettio åren främst arbetat med barn och anhöriga vid dödsfall. Prata med barn i sorg är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Prata med barn i sorg
 2. +
 3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 489 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Prata med barn i sorg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Läs den här boken!
  Ruth Winding, 31 januari 2020

  "Prata med barn i sorg" är en liten bok med ett stort budskap.
  Eva Gerger lyfter vikten av att barn får möjlighet att sätta ord på sina funderingar och känslor när livet är tufft, och att vi vuxna måste ha mod att vara närvarande i mötet med dem. Barns största behov är inte att få svar, utan för barn är det viktigaste att bli lyssnade på , bli bekräftade, och att känna att de är delaktiga i det som sker.
  Som psykolog med lång erfarenhet av arbete med barn som mist förälder eller sysko... Läs hela recensionen

 2. Handboken som ger barnen en egen röst
  Sandra, 7 november 2018

  Denna bok är skriven av min underbara mamma. En bok som hon burit med sig i sina tankar i så många år, som nu äntligen finns för alla att läsa och lära av. En enkel handbok fylld med kunskap, rörande berättelse, konkreta handfasta råd och barnens egna röster. Så fin, så viktig, så stolt!

 3. Alla borde läsa
  Susann, 27 juni 2018

  Viktig och tänkvärd bok med många bra "hands on" tips som är till nytta för de som arbetar inom sjukvården. Vi som får möta familjer med barn i sorg men känner att vi saknar verktyg för att kunna stödja, har stor hjälp av denna fantastiska, intressanta och lättlästa bok. Rekommenderas självklart även till alla andra, då alla människor någon gång i livet möter familjer med barn i sorg och svåra situationer.

 4. Klokt från början till slut
  Åse Granfeldt Leijon, 17 juni 2018

  Tänk om man fått dessa kloka ord med sig redan som ung. Enkelt förklarat om det svåra där Eva Gergers erfarenhet är närvarande genom hela boken. Känner att man kan applicera klarspråket med barn även på andra sorger under livet såsom skilsmässa tex. Lättläst bok med ett enkelt språk som gör att alla kan förstå och det, det är det svåraste som finns. Bra jobbat!

 5. Berörande, viktig, lättläst. rak och tydlig.
  irene westlund, 15 juni 2018

  Boken är inte bara inte en enkel handbok som vänder sig främst till människor i vård och.skola och omsorg. Jag vill mena att den även gott och väl kan rekommenderas till alla eftersom vi alla berörs av ämnet.
  Författarens ger många konkreta exempel och råd som angår alla och som man kan ta del av.

 6. WOW!!! är allt jag har att säga.
  Elisabeth , 28 maj 2018

  Jag är mer än imponerad hur Eva Gerger fått till en sådan lärorik och lättläst bok.
  WOW!!! är allt jag har att säga. Vill skriva till alla er där ute, både till er som går igenom en sorg eller som i mitt fall är mamma till många barn. Jag kommer att ta till mig de råd som Eva Gerger förmedlar med enkelhet för att guida mina barn in i framtiden.
  Rekommenderar att ni läser denna bok, hela upplägget hur Eva Gerger varvar fakta med autentiska berättelser får en att fullständigt flyga genom sidorna.
  Väl värd att läsa,
  Renée Ripman

Visa alla 6 recensioner