Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
252
Utgivningsdatum
2020-08-26
Upplaga
1
Förlag
Ekerlids
Dimensioner
218 x 140 x 21 mm
Vikt
462 g
SAB
Qcd
ISBN
9789188849403

Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-08-26
209
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
Visa alla 1 format & utgåvor
Visste du att en stund i bastun efter träningen kan förbättra både din snabbhet och din muskelstyrka? Eller att du kan stärka immunförsvaret, uppleva smärtlindring och få bättre kontroll över blodsockret. För att inte tala om avslappningen, det sociala umgänget och möjligheten till intressanta samtal i vår annars så stressade värld.

Människan har bastat i tusentals år en gång i tiden kallades bastun för den fattiges apotek. I dag kan den vetenskapliga forskningen också visa på hälsofördelarna med bastande. I boken redogör läkaren och den inbitne bastubadaren Hans Hägglund på ett lättfattligt sätt för bastubadandets positiva effekter på människan. Han visar bland annat hur risken för några av våra vanligaste folksjukdomar: hjärt-kärlsjukdom, högt blodtryck, lungsjukdom, stroke och demens, går att förebygga med en god bastuvana.

Hans Hägglund är läkare och professor vid Uppsala universitet, mångårig bastufantast och bastudoktor vid Svenska Bastuakademien. Han är en flitigt anlitad föreläsare både i Sverige och utlandet, vad gäller bastubadandets medicinska hälsoeffekter.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa
 2. +
 3. Bastu

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bastu av Jens Linder (inbunden).

Köp båda 2 för 446 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Bastuboken : heta fakta om bastu och hälsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Objektiv hälsobok!
  JSL, 11 december 2020

  Mycket intressant och objektiv bok om fördelarna och nackdelarna med bastubad. Rekommenderas starkt till alla er som nyttjar och njuter av den "fattiges apotek"!

 2. En bok för bastubadare
  Bo Karlsson, 12 oktober 2020

  Informativ för alla som badar bastu . Vad händer vid bad om du har något problem med hjärta, hjärna eller andra organ

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Hans Hägglund

 • Från pinnpojk till platschef

  Hans Hägglund

  Det är en resa som börjar när jag som femtonåring utan erfarenhet kommer rakt in i ett av Sveriges största anläggningsprojekt och börjar som "pinnpojk". Resan fortsätter och ni följer med mig och ser hur anläggningsbranschen utvecklas och hur pinn...