Grinchen - julen är stulen (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Utgivningsdatum
2019-11-07
Förlag
Volante
Översättare
Marianne Tufvesson
Originaltitel
How The Grinch Stole Christmas
Illustratör/Fotograf
Dr Seuss
Dimensioner
287 x 217 x 11 mm
Vikt
500 g
SAB
Hcf
ISBN
9789188869814

Grinchen - julen är stulen

(6 röster)  |  Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-11-07
171
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dr. Seuss älskade barnboksklassiker, för första gången på svenska! En språkskatt för stora och små, översatt av prisbelönta Marianne Tufvesson.

Den gröna filuren som hatar julen har äntligen kommit till Sverige. Han är här, han är sur, och han kommer att stjäla ditt hjärta.

Grinchen bor ensam utanför vemlingarnas stad. Hela året lämnas han ifred, förutom en enda högljudd dag på året: julafton. Och han hatar, hatar oväsen. Så får grinchen en idé: om han stjäl hela julen, alla klappar och allt godis och all mat, så kommer det bli annat (o)ljud i skällan, men vad han upptäcker kommer att förändra honom för alltid.

På vita duken har vi sett Grinchen tas till surhetens gräns av Jim Carrey och Benedict Cumberbatch, men inte förrän nu har den klassiska barnboken översatts till svenska. Uppgiften att klä honom i en svensk språkdräkt har fallit på Marianne Tufvesson, en av Sveriges största översättare som tidigare översatt Max Porters Sorgen bär fjäderdräkt, eftersom utmaningen i att översätta Dr. Seuss inte är någon liten sak.

Dr. Seuss är älskad världen över för sina lättlästa böcker skrivna på vers. Han tog fram det versmått som har kommit att kallas Seussiansk vers för att göra läsning roligt för stora och små, ett svängigt och kreativt versmått uppbyggt av rim, meter och nonsensord. Det är poesi i ordets mest sprudlande bemärkelse. Kombinerat med berättelsernas värme och visdom och författarens unikt fantasifulla illustrationer, är det böcker som stannar med läsaren för livet och väcker den språkglädje som bor inom oss alla.

Marianne Tufvessons klockrena tolkning sjunger och spelar över boksidorna. 5/5 BTJ

I princip allt man behöver veta finns hos Dr. Seuss. President Barack Obama
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Grinchen - julen är stulen
 2. +
 3. SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar

De som köpt den här boken har ofta också köpt SIGNERAD Skurkarnas skurk del 3: Hjältus Tårar av Ijustwanttobecool, Joel Adolphson, Emil Beer, Victor Beer (inbunden).

Köp båda 2 för 330 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Grinchen - julen är stulen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Misslyckad svensk tolkning - välj originalet
  Håkan Boström, 17 december 2021

  En charmerande och rappt berättad liten julfabel som i sig håller bra efter närmare 65 år. Men satsa på originalet - översättningen gör dessvärre inte alls rättvisa åt författarens verskonst. Obegripligt hur BTJ kunde ge den högsta betyg, den ignorerar i stort sett helt rytm och meter och satsar bara på knöliga, billiga julklappsrim. Sverige har en lång tradition av högklassig barnvers och dagens barn förtjänar betydligt bättre än så här. Liksom Dr Seuss gör det.

 2. Dr Seuss äntligen på Svenska
  Morpheus, 24 november 2021

  Dr Seuss är en barnboksikon inom den engelskspråkiga, främst amerikanska, världen, som jag därför inte upptäckt fören i vuxen ålder. Synd, då hans ordlekande och rimmande gör honom till en amerikansk Lennart Hellsing, som också har en underbar, egen tecknarstil och en varm humanism som genomsyrar hans verk. Men nu, äntligen, har en av hans mest älskade böcker givits ut på svenska, i översättning av Marianne Tufvesson.

  Och jag måste säga att det är en genuint bra översättning. Marian... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Dr Seuss