Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
183
Utgivningsdatum
2021-12-27
Förlag
Bokförlaget Polaris
Medarbetare
Wadsted, Sebastian (form) / Wettainen, Stefan (foto)
Dimensioner
260 x 200 x 24 mm
Vikt
730 g
SAB
Qcae
ISBN
9789189215788
Surdeg : Lär dig hantverket (inbunden)

Surdeg : Lär dig hantverket

(37 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2021-12-27
119 239 Du sparar 120 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Jag är storligen imponerad över denna handbok i surdegsbakningens sköna konst. För det handlar om både konst, metod och teknik att uppnå bröd som är goda att äta och vackra att se på. Jakobsson har uppenbarligen lagt mycket kraft på att vara pedagogisk i sitt upplägg. I det stora hela är detta en lysande bok." BTJ

Att baka surdegsbröd har blivit något av en folksport i Sverige. En av dess främsta spelare är göteborgaren Kenny Jakobsson, som driver det egna bageriet Surdegsgott och dessutom sprider sina gedigna kunskaper om surdeg i uppskattade youtubeklipp och på instagram.

Kenny Jakobssons första bakbok Surdeg. Lär dig hantverket inleds med det grundläggande. Hur startar man en surdeg, hur blandar man degen, hur jäser man den och hur gräddar man den? Därefter kommer fördjupningen. På vilka sätt kan man baka med surdeg? Vad skiljer det ena mjölet från det andra? Hur påverkar temperaturen jäsningen? Och hur skiljer sig en bröddeg från en pizzadeg?

Boken avslutas med det allra bästa: recepten. Vi får ta del av Kennys alla populära favoriter, från lantbröd och baguetter, via hantverksknäcke, danska rågbröd, grötbröd med äpple och honung till potatis- och pestopizzor.

Här finns allt du behöver veta för att nå framgång i jakten på den fulländade surdegslimpan, det är bara att sätta igång och öva. Boken tar dig från ax till limpa; steg för steg, timme för timme och dag för dag. Lär dig baka som ett proffs och ta med dina surdegsälskande vänner till nya gastronomiska höjder.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Surdeg : Lär dig hantverket
 2. +
 3. Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemmaugn

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pizza wizard : så gör du magisk pizza i hemmaugn av Oskar Montano (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Surdeg : Lär dig hantverket. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Surt?
  Anna Birgitta (Dalarna), 7 mars 2023

  Jag har inte lärt mig allt om hur man gör en surdegsstart och sedan förhoppningsvis lyckas baka ett bröd. Försöker lära mig mer för varje dag och Jacobson går väldigt noga och pedagogiskt igenom alla olika moment.
  Han förklarar också hur och varför det är viktigt att följa hans beskrivning och göra allt enligt boken. Jag har försökt mig på surdeg tidigare och gjort slut på flera kilo mjöl utan att lyckas. Då följde jag bagarmästare Jan Hedhs stora bok om bakning. Den är säkert mycket bra... Läs hela recensionen

 2. Grunderna i surdeg är välbeskrivet & goda recept.
  Jonas, 10 februari 2023

  Grunderna i surdeg är välbeskrivet och goda recept finns i boken även om jag inte hunnit testa alla. Många mjölsorter i recepten men läser man på lite på annat håll är det utbytbart till mer lättillgängliga sorter. Kollar man även Kennys videos på Youtube blir det väldigt bra och enkelt att lyckas.

 3. En "måste ha" bok om surdeg.
  Katarina Tallian, 8 februari 2023

  Boken har en familjär ton där Kenny på ett pedagogiskt och enkelt sätt förklarar surdegsbakningens mysterium. Fina bilder, bra tips och goda recept. Jag gillar den verkligen.

 4. Allt du behöver veta om surdegsbröd
  Peter Lindström (Jönköping), 18 april 2022

  Tydlig och instruktiv. Förklarar även kemin bakom surdeg och jäsning så att man förstår och lät sig behärska bakningen. Kan rekommenderas varmt.

 5. Ovärderliga tips, billig "layout"
  Jonas M, 15 april 2022

  Innehållet i denna bok (och författarens YouTube-kanal) är ovärderlig för den novise bagaren. Instruktionerna är konkreta, detaljerade -och de fungerar verkligen(!). Mitt första bröd blev i klass med det från mitt favorit-bageri. Mitt första!

  Boken i sig, rent formmässigt lämnar en del att önska. Men jag förlåter det för boken är en sådan skatt!

 6. Passionerad bagare
  Smålandsodlare , 14 mars 2022

  Lika skön att lyssna på som att med bokens hjälp läsa sig till ett lyckat surdegsbak.
  Härligt språkbruk enkelt och naturligt.

 7. Bästa boken om surdeg!
  Lisa, 5 mars 2022

  Kenny skriver på ett väldigt underhållande sätt och boken är full med kunskap och tips. Ser fram emot att testa alla recept!

 8. Bästa bok om surdeg
  An-Mari Irene Emilsson, 25 januari 2022

  Denna bok är verkligen till stor hjälp för en amatör. Pedagogiskt och med mycket humor skriven. Nu förstår man bättre det som varit som rena "grekiskan" innan. Tack Kenny.

 9. En bakbok som sticker ut från mängden!
  Karin Brauer, 18 januari 2022

  Detta är en bakbok i helt annan klass och som verkligen fattats i Sverige.
  Här lär man sig från grunden surdegen, bakningen hantverket. Det är förtydligat och väl förklarat både fallgropar, tecken att hålla utskick efter under matning av surdeg, val av mjöl, jäsning, bakning osv och också en bok som inte enbart är recept och ingen bakgrund.
  En bok som visar grunden i surdegsbakning och lär man sig den går det så enkelt efter dess instruktioner att avancera vidare vilket boken också ... Läs hela recensionen

Visa alla 9 recensioner