Olle Bærtling : visionär och strateg (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Engelska
Serie
Hallands Konstmuseums skriftserie
Antal sidor
145
Utgivningsdatum
2019-10-12
Förlag
Hallands Konstmuseum
Medarbetare
Tuveros, Annelie (red.)
SAB
Ibz Baertling, Olle
ISBN
9789198100747
Olle Bærtling : visionär och strateg (häftad)

Olle Bærtling : visionär och strateg

Häftad Engelska, 2019-10-12
351
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Under den dynamiska utvecklingsperiod som tog fart inom bildkonsten efter andra världskriget, var Olle Baertling en av de konstnärer som utvecklade ett av de mest särpräglade konstnärliga uttrycken, inte bara i Sverige utan i den västerländska konsten. Både som målare och skulptör nådde han redan under 1950-talet fram till det uttryck som vi idag så tydligt förknippar med hans konstnärskap. Under kommande decennium ställde han ut i stora delar av Europa, i Japan, USA och Sydamerika, och nådde fram till en mycket framskjuten position bland de mest uppmärksammade konstnärerna i världen.
Olle Baertling drevs av en stark inre vision som förde honom till Paris. Där träffade han en grupp konstnärer som tillsammans skapade en plattform, från vilken han och kollegorna sedan kunde ta sig ut i världen. Baertling hade svårt att vinna erkännande hos sina konstnärskollegor i Sverige, samtidigt som han på hemmaplan hade en rad framstående personer som på olika sätt visade sin uppskattning: Ulf Hård af Segerstedt, Eugen Wretholm, Agnes Widlund, Teddy Brunius, Oscar Reutersvärd, Pontus Hultén, Gunnar Berefelt och Lennart Olson, för att nämna några.
Olle Baertling - visionär och strateg blir Hallands Konstmuseums invigningsutställning efter en omfattande om- och tillbyggnad. Vi strävar här efter att visa det unikt visionära hos Baertling, men också att presentera människan och strategen bakom den fantastiska resa han gjorde från Halmstad via Stockholm och Paris och vidare ut i världen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Olle Bærtling : visionär och strateg
  2. +
  3. Swedish design : and important influences

De som köpt den här boken har ofta också köpt Swedish design : and important influences av Jane Fredlund (inbunden).

Köp båda 2 för 580 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna