På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
174
Utgivningsdatum
2023-03-10
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wickholm, Pär (form) / Eidenberg Adamo, Lina (foto)
Dimensioner
267 x 200 x 23 mm
Vikt
826 g
SAB
Qca
ISBN
9789113126302

Knatteplock : mat ditt barn kan äta själv från sex månader

(16 röster)  |   Läs 6 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-10
263
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.

Till alla som planerar att introducera plockmat till sin bebis rekommenderar jag Elin Orestens bok Knatteplock. Boken innehåller både en faktadel som är lätt att ta till sig och många goda och enkla recept. Recepten är kompletterade med information om förvaring, hållbarhet och förslag på hur rätterna kan serveras för att passa barn vid olika åldrar. Här får man många smarta tips och trix, t ex på vad som är bra att ha hemma när man ska komma igång med plockmat, hur man kan tänka när man ska äta ute och hur man kan få barn att äta mer av sådant som är bra för dem men som kan vara svårt att få in tillräckligt av i maten, som järn och fibrer. Med boken Knatteplock som stöd blir det lätt att komma igång med plockmat! - Ellinor Tistam, Bokus.

Knatteplock är kokboken med plockmat för barn - mat som de kan äta själva redan som små. Plockmat och barnstyrd matintroduktion/BLW sätter barnets förmågor och upptäckarlust i centrum och kan både vara komplement och alternativ till puréer och skedmatning. Med plockmat kan de minsta i stort sett äta samma mat som resten av familjen, med anpassningar för att passa ett litet barn.

Boken innehåller två delar, ett inledande faktaavsnitt och en generös receptsamling där du hittar frukost, luncher och middagar, mellanmål och tillbehör. Allt är anpassat för olika åldersgrupper: 6-9 månader, 9-12 månader samt 12 månader och uppåt. Maten är till för stora som små: i Knatteplock hittar du oemotståndliga recept och smarta lösningar som passar hela familjen.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Knatteplock : mat ditt barn kan äta själv från sex månader
 2. +
 3. Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till kväll

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dejlig : Att samlas kring mat från morgon till ... av Rebecca Hübbe (inbunden).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Knatteplock : mat ditt barn kan äta själv från sex månader. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastisk fin bok, för lite recept
  Ida , 4 juli 2023

  Boken är otroligt fin med tydliga bilder och härliga färger. Dock så är nästan halva boken bara information och intro. Författaren har massa recept på sin Instagram men känns inte riktigt som om boken var endast till för det. Hade önskat betydligt fler recept

 2. Mycket bra.
  Arto K., 8 juni 2023

  Perfekt bok med inspiration till vad vi kan ge vår dotter när hon ska börja äta vanlig mat. Rekommenderas starkt.

 3. Fin bok men lite besviken
  Johanna, 31 mars 2023

  Knatteplock och Elin har gjort ett kanonjobb men att köpa boken var lite kaka på kaka. All information och mer därtill går att läsa på hennes instagram. Saknar bilder på olika serveringsförslag. Oavsett vill jag ändå slå ett slag för Elins arbete som hon gör med Knatteplock, jag har lärt mig jättemycket av henne!

 4. Bra men...
  Linda (Solna), 27 mars 2023

  Jag tycker boken är bra. Inledningen med information och fakta är mycket bra och lärorik. Enkel att läsa och hitta i. Dock blev jag lite besviken på recepten. På hennes Instagram finns det så många bra recept men det kändes inte alls som att de fick komma med i boken. Blev därför lite besviken på just den delen. Men följer man inte hennes konto så kan man nog uppskatta boken mer.

 5. Fin bok om knatteplock

  AC;
  Kanske sitter ni med en liten som börjat eller snart ska börja med smakportioner. Känna och smaka på allt fantastiska som finns att äta. Kanske känns det lite läskigt av olika anledningar. Då tycker jag att du ska bläddra i Knatteplock som Elin Resten skapat. Det är en fin bok med recept, introduktion, pepp, stöd och tips. Vi lär oss också om näring, rädslor som barnet kan drabbas av, Hur man kan servera mat. Vad andra undrar. Osv. Dessutom fins bilder.

  Knatteplock är en fin ... Läs hela recensionen

 6. Knatteplock
  Dana, 22 mars 2023

  Jag har längtat efter den här boken under jättelång tid. Tyvärr blev det en besvikelse. Det finns mycket bra information i boken, men bara få recept. Jag förväntade mig flera recept med tanke på att det finns många bra recept på knatteplock webbsidan och instagram kontot. För mig blev det retur.

Visa alla 6 recensioner