Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
327
Utgivningsdatum
2021-01-01
Upplaga
2
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
247 x 175 x 26 mm
Vikt
878 g
SAB
Vlbdö
ISBN
9789127824546
12 verktyg i KBT : från teori till färdighet (inbunden)

12 verktyg i KBT : från teori till färdighet

Inbunden Svenska, 2021-01-01
529
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Här presenteras tolv av de mest kraftfulla verktygen i kbt: god kommunikation, psykoedukation, mål utifrån värderingar, hemuppgifter, utvärdering och återkoppling, tillämpad avslappning, problemlösning, beteendeaktivering, beteendeexperiment, medveten närvaro, exponering och att vidmakthålla framsteg.

I denna nya utgåva är alla verktygen och referenserna uppdaterade utifrån aktuellt forskningsläge. För varje verktyg beskrivs den teoretiska bakgrunden, forskningsstödet, vilka resultat du kan förvänta dig, när verktyget bör användas och hur det tillämpas steg för steg. Det finns också ett fallexempel till varje verktyg så att du kan öva i rollspel.

En nyhet är att du via filmade terapisessioner får se smakprov på hur verktygen kan användas i praktiken. Du när filmerna genom att logga in på en hemsida med hjälp av en kod i boken.

Denna kompletta grundbok är lämplig på utbildningar inom kbt, både på högskolenivå och kortare kurser samt för professionella som arbetar med kbt.

"12 verktyg i KBT är väl genomarbetad, välskriven, lätt att ta till sig och fungerar att använda både som övergripande och fördjupande läsning. [] Bokens styrka är att den presenterar grunder i teori och verktyg på ett lättillgängligt sätt med vetenskapligt stöd, modeller, fallexempel och verktyg."

Helena Kubicek Boye i BTJ-häftet nr 5, 2021

Steven James Linton är seniorprofessor vid Örebro universitet, verksam vid Center for Health and Medical Psychology (CHAMP). Han är leg. psykolog och leg. psykoterapeut.

Ida Flink är leg. psykolog och docent i psykologi, verksam vid CHAMP, Örebro universitet. Licenstid: 365 dagar
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. 12 verktyg i KBT : från teori till färdighet
  2. +
  3. Minipsykiatri

De som köpt den här boken har ofta också köpt Minipsykiatri av Jörgen Herlofson (häftad).

Köp båda 2 för 877 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna