Teknoteologi - AI och människans villkor (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
208
Utgivningsdatum
2021-01-07
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Roitto, Rikard (red.) / Wigorts Yngvesson, Susanne (red.)
ISBN
9789144141084
Teknoteologi - AI och människans villkor (häftad)

Teknoteologi - AI och människans villkor

Häftad Svenska, 2021-01-07
321
Skickas inom 2-5 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Människans livsvillkor och självuppfattning påverkas när teknik och teknologi förändras. De förändringar som pågår just nu, som det ökande användandet av artificiell intelligens och digital teknik i vardagen, saknar historiskt motstycke.

Teknoteologi undersöker skärningspunkter mellan teologiska, filosofiska, biologiska och teknologiska aspekter av vad det är att vara människa. Bokens sju kapitel är skrivna av forskare inom etik, systematisk teologi, bibelvetenskap, teknikfilosofi och mänskliga rättigheter. Tillsammans bidrar kapitlen med att tolka våra teknikgenomsyrade liv utifrån kristen teologi och filosofisk reflektion.

Boken vänder sig till studenter inom ämnen som filosofi, teologi, religionsvetenskap och teknik men är samtidigt angelägen läsning för alla som intresserar sig för filosofiska och teologiska frågor som vad en människa är och hur människan kan förstå sig själv i relation till intelligenta maskiner.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Teknoteologi - AI och människans villkor
  2. +
  3. Guldläge på nätet : Sökmotoroptimering för alla

De som köpt den här boken har ofta också köpt Guldläge på nätet : Sökmotoroptimering för alla av Magnus Bråth, Michael Wahlgren (häftad).

Köp båda 2 för 540 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna