Angöringar : berättelser och kunskap från havet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2017-05-22
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Jansson, Hanna (förf.) / Linderoth, Andreas (förf.) / Murdoch, Steve (förf.) / Pålsson, Ale (förf.) / Svensson, Harry R:son (förf.) / Ekström, Simon (red.) / Müller, Leos (red.) / Laserna, Johan (form)
Dimensioner
248 x 178 x 22 mm
Vikt
732 g
SAB
Prcd:k
ISBN
9789170612367
Angöringar : berättelser och kunskap från havet (inbunden)

Angöringar : berättelser och kunskap från havet

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2017-05-22
271
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Angöringar : berättelser och kunskap från havet Kan levereras innan julafton
Med sina stora vidder och okända djup har havet under århundraden gett upphov till otaliga skrönor om vidunder och fantastiska upplevelser. Men lika länge har det varit förutsättningen för viktiga upptäckter, långväga handel och militära konflikter.
Samtidigt är det något märkligt med Sveriges relation till havet. Å ena sidan finns det där som en integrerad del av en svensk självbild. Många har personliga minnen kopplade till hav och vatten, och i mängder av böcker och filmer spelar havet en viktig roll. Å andra sidan är havet ofta påfallande osynligt i politiken och det historiska medvetandet.
"Angöringar" drar fram havet från denna partiella glömska. Författarna är forskare knutna till Centrum för maritima studier vid Stockholms universitet och Statens maritima museer historiker, etnologer och arkeologer. I ett antal fristående essäer visar de hur dagens humanistiska forskning kan närma sig havet som både personlig upplevelse och historisk realitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Angöringar : berättelser och kunskap från havet
  2. +
  3. Sjömakt och sjöfolk : den svenska flottan under 500 år

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjömakt och sjöfolk : den svenska flottan under... av Lars Ericson Wolke, Annasara Hammar (inbunden).

Köp båda 2 för 541 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »