Angöringar : Berättelser och kunskap från havet (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
221
Utgivningsdatum
2017-05-22
Upplaga
1
Förlag
Makadam förlag
Medarbetare
Jansson, Hanna (förf.) / Linderoth, Andreas (förf.) / Murdoch, Steve (förf.) / Pålsson, Ale (förf.) / Svensson, Harry R:son (förf.) / Ekström, Simon (red.) / Müller, Leos (red.) / Laserna, Johan (form)
Dimensioner
248 x 178 x 22 mm
Vikt
732 g
ISBN
9789170612367

Angöringar : Berättelser och kunskap från havet

Inbunden, Svenska, 2017-05-22
240 kr
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Med sina stora vidder och okända djup har havet under århundraden gett upphov till otaliga skrönor om vidunder och fantastiska upplevelser. Men lika länge har det varit förutsättningen för viktiga upptäckter, långväga handel och militära konflikter.
Samtidigt är det något märkligt med Sveriges relation till havet. Å ena sidan finns det där som en integrerad del av en svensk självbild. Många har personliga minnen kopplade till hav och vatten, och i mängder av böcker och filmer spelar havet en viktig roll. Å andra sidan är havet ofta påfallande osynligt i politiken och det historiska medvetandet.
"Angöringar" drar fram havet från denna partiella glömska. Författarna är forskare knutna till Centrum för maritima studier vid Stockholms universitet och Statens maritima museer historiker, etnologer och arkeologer. I ett antal fristående essäer visar de hur dagens humanistiska forskning kan närma sig havet som både personlig upplevelse och historisk realitet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Angöringar : Berättelser och kunskap från havet
  2. +
  3. Sjövägen till Sverige : från 1500-talet till våra dagar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sjövägen till Sverige : från 1500-talet till vå... av Simon Ekström, Leos Müller, Tomas Nilson (inbunden).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Angöringar : Berättelser och kunskap från...