Klämd mellan marknad och stat : om samhällets värdesfärer och vetenskapens roll (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2020-08-04
Upplaga
1
Förlag
Timbro
Medarbetare
Möllersten, Lukas (form)
Dimensioner
211 x 128 x 20 mm
Vikt
342 g
SAB
O:d,Bf:oa
ISBN
9789177032144
Klämd mellan marknad och stat : om samhällets värdesfärer och vetenskapens roll (häftad)

Klämd mellan marknad och stat : om samhällets värdesfärer och vetenskapens roll

Häftad Svenska, 2020-08-04
189
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Länge har sociologer grubblat över hur ett gott samhälle byggs av olika sfärer: marknad, stat, vetenskap, medborgerliga gemenskaper. I Klämd mellan marknad och stat följer författaren denna tanke, bland annat via Hans Zetterbergs idé om det mångsidiga samhället, och ger även sina egna bidrag till traditionen. I centrum står några av vår tids viktigaste frågor. Vad sker om enbart marknadens spelregler bestämmer?

Vad sker om staten betvingar marknaden? Vad sker om gemenskaper bortom marknad och stat upplöses eller kuvas? Inte minst, vad sker om universiteten kläms mellan marknad och stat till priset av forskningens frihet? Svaren kan mycket väl avgöra det öppna samhällets framtid.

Nästan alla bekänner sig till idealet om oberoende forskning. Men i praktiken är den vetenskapliga friheten begränsad av både politiken och marknaden. Vilken är egentligen vetenskapens roll i det öppna samhället?

Om författaren
OLOF HALLONSTEN har tysk docentgrad (Habilitation) i sociologi och är filosofi e doktor i forskningspolitik. I sin forskning har han huvudsakligen undersökt vetenskapens roll i samhället, dess styrning och finansiering. Han undervisar på Ekonomihögskolan vid Lunds universitet och har även varit verksam vid Göteborgs universitet, Kungliga Tekniska Högskolan och universiteten i Bamberg och Wuppertal i Tyskland.

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klämd mellan marknad och stat : om samhällets värdesfärer och vetenskapens roll
  2. +
  3. Den bråkiga staden : ungdomsupplopp och ungdomspolitik i efterkrigstidens Stockholm

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den bråkiga staden : ungdomsupplopp och ungdoms... av Martin Ericsson, Andrés Brink Pinto (häftad).

Köp båda 2 för 408 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Olof Hallonsten