Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
144
Utgivningsdatum
2023-04-25
Upplaga
1
Förlag
Gothia Kompetens AB
Originaltitel
Leda förskolans barngrupp och arbetslag
Dimensioner
11 x 189 x 131 mm
Vikt
245 g
SAB
Eab.01,Emia.01
ISBN
9789177413639

Leda förskolans barngrupp och arbetslag

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-04-25
461
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur får vi modet och kunskapen att bli goda ledare i förskolan?

Den här boken ger dig verktygen som gör att du som förskollärare med ansvar för förskolans undervisning med självklarhet kan leda både förskolans barngrupp och dina kollegor.

Förskolans uppdrag är att bygga barnens kunskaper och värdegrund. Det är ett stort ansvar och innebär att vi behöver leda barnen på ett medvetet sätt. Arbetslaget leder tillsammans barngruppen och för att gruppen ska arbeta så bra som möjligt är ledarskapet viktigt. Vanligtvis är det en förskollärare som är satt att leda arbetslaget och med de rätta verktygen kan man bli en både självklar och god ledare även om man känner sig ovan i rollen.

I Leda förskolans barngrupp och arbetslag ger Lena Edlund konkreta förslag på hur vi utvecklar vårt ledarskap. Innehållet är uppdelat i två delar och i den första sätts ledarskapet i barngruppen i centrum. Författaren går bland annat igenom hur vi förmedlar samhällets värdegrund till barnen i vårt ledarskap, hur vi skapar gemenskap i barngruppen och hur vi leder barn som hamnat i konflikt. I den andra delen ligger fokus på ledarskapet i arbetslaget. Här beskrivs konkret hur vi kan skapa tillit och bra samarbete i arbetsgruppen samt hur vi kan arbeta för att införliva läroplanens mål och aktuell forskning i den gemensamma undervisningen.

Författaren Lena Edlund är legitimerad lärare i fritidshem men har huvudsakligen arbetat som förskollärare i förskolan, oftast med de yngsta barnen. Hon har även varit rektor i förskolan och arbetar nu som fortbildare och författare.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Leda förskolans barngrupp och arbetslag
  2. +
  3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 660 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Lena Edlund