Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
262
Utgivningsdatum
2016-04-01
Upplaga
1
Förlag
Stevali
Medarbetare
Eronson, Benny (red.) / Ahlstrand, Stig (form) / Eronson, Emma (form)
Dimensioner
215 x 150 x 20 mm
Vikt
460 g
SAB
Oer
ISBN
9789185701414
Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns (kartonnage)

Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Kartonnage Svenska, 2016-04-01
49 179 Du sparar 130 kr!
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I den breda floden av kriminalromaner förekommer en uppsjö av mord där författarna försöker överträffa varandra när det gäller fantasifulla och bestialiska våldsmetoder. Men många gånger är verkligheten mera uppfinningsrik och överträffar det påhittade. Framför allt är den mer trovärdig eftersom händelserna faktiskt har inträffat.

Den här boken är en beskrivning av ett antal verkliga mordfall som har undersökts vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping. Utgångsmaterialet är offentliga domar från tingsrätt och hovrätt och författarens egna minnen, läsvärt och lättläst berättat. .

I boken redovisas bakgrund, motiv och våldsmetod för att ge läsaren en uppfattning om vilket brett spektrum av händelser det kan röra sig om. De illustrerar människans våldsbenägenhet och grymhet, men också vilken uppgift rättsmedicinen och rättsväsendet har när det gäller att upptäcka, utreda och hindra denna typ av brott. .

Har du som läser deckare någon gång frågat dig om ett särskilt grymt mordfall verkligen skulle kunna vara sant? Den här boken ger dig en djupare insikt i verklighetens våldsbrott. .

OM FÖRFATTAREN.

Författaren Lennart Rammer har varit rättsläkare och verksamhetschef vid Rättsmedicinska avdelningen i Linköping från dess start 1975 fram till sin pensionering 2006. Han har stor erfarenhet av att själv undersöka och bedöma rättsmedicinska fall. Som professor i rättsmedicin vid Linköpings universitet har han också arbetat som lärare inom läkarutbildningen och som forskare. Dessutom har han varit ledamot av Socialstyrelsens rättsliga råd, och vetenskapligt råd i rättsmedicin vid Socialstyrelsen, under ett tjugotal år.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns
  2. +
  3. Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok om Killinggänget

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vuxna män gör saker tillsammans : en liten bok ... av Linus Kuhlin (inbunden).

Köp båda 2 för 88 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tjugo verkliga mord : en rättsläkare minns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En välskriven pärla
    Eva, 14 januari 2017

    Så glad att jag hittade denna bok. Som vän av deckare och kriminalromaner hamnar jag här rakt in i den ofta skrämmande och ofattbara verkligheten. Författaren kan sin sak. Utan att hänge sig till subjektiviteter skildrar han omständigheterna runt tjugo mordfall i Sverige. Obs! Boken är lättläst - inget tillkrånglat professorsspråk, utan rakt på sak vad som hänt. En både pedagogisk och fascinerande bok. Förutom att beskriva själva mordfallen, får vi också veta vilket straff förövaren får, om e... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Lennart Rammer