Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Det stora århundradet (del 1)
Utgivningsdatum
2012-06-07
Förlag
Pocketförlaget
Dimensioner
178 x 110 x 38 mm
Vikt
300 g
SAB
Hc
ISBN
9789186969363
Brobyggarna (pocket)

Brobyggarna

(144 röster)  |  Läs 11 recensioner
Pocket, Svenska, 2012-06-07
51
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige vid 99 kr för privatpersoner.
Julklapp? Beställ boken senast onsdag 20 december kl. 22:30 med "Snabb frakt" för leverans innan julafton - Läs mer
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
När havet tog deras far och farbror fick de tre gossarna på det norska Vestlandet utanför Bergen söka familjens försörjning inne i staden. Av en tillfällighet upptäckte man att de tre små repslagarlärlingarna var ovanligt tekniskt begåvade och med hjälp av välgörenhet utbildades pojkarna till järnvägs- och brobyggare. De tre fiskarsönerna utexamineras många år senare som diplomingenjörer vid universitetet i Dresden. Det är 1901 och mänsklighetens tekniskt mest avancerade århundrade har just inletts. Meningen var nu att de skulle återvända till Norge för att bidra till det mest storartade norska ingenjörsprojektet någonsin, att bygga järnväg mellan Oslo och Bergen. Men kärleken vände upp och ned på planerna. Den ene flydde, bedragen och skamsen, till Tyska Östafrika, men hamnade likväl på ett av tidens största järnvägsbyggen, det mellan Dar es Salaam och Tanganyikasjön. Den andre flydde också på grund av kärlek, men till London. Bara äldste brodern Lauritz återvände till Norge för att kunna återgälda brödernas storartade utbildning genom att ansluta sig till järnvägsbygget på Hardangervidda.

Tre bröders öden i ett sekel som ännu var ungt. Där framtidstron överskuggade världens alla orättvisor. Med teknikens stora genombrott skulle alla krig vara utrotade. Föga anade man att man stod inför det mest dramatiska och blodiga århundrade någonsin.

Med romanen Brobyggarna inleder Jan Guillou sin nya romanserie Det Stora Århundradet.

"Guillous många beundrare har en stor läsupplevelse framför sig."
Femina

"Jan Guillou är en utmärkt berättare. ... Guillou äger som få förmågan att sätta sig in i och på ett begripligt sätt skildra så vitt skilda saker som hållfasthetslära, havskappssegling, nattligt lejonjakt, tunnelsprängningar på Harangervidda...."
Västerbottens-Kuriren

"Bländande ... Jan Guillou har funnit en fängslande och framkomlig väg, genom att på samma gång koncentrera sig på både centrum och periferi. ... Bildningsambitioner förenas på ett lyckligt sätt med medel som lånats från spänningslitteraturen. Själva berättarkonsten bländar med effektivitet och konturskarpa vyer."
Borås Tidning
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Brobyggarna
 2. +
 3. Dandy

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dandy av Jan Guillou (pocket).

Köp båda 2 för 102

Kundrecensioner

Det finns 11 recensioner av Brobyggarna. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Överraskande bra
  Harri , 6 oktober 2015

  Med viss tvekan satte jag mig ner med Brobyggarna. Men redan efter de tre första sidorna var jag fast. Det här är en lika delar underhållande och spännande historisk äventyrsroman.

 2. Brobyggarna
  Johan Sandberg, 22 januari 2015

  Boken är för lång och tjatig. Hade varit trevligare att läsa om den hade förkortats, speciellt beskrivningarna om Ludwigs tuffa tid på fjället

 3. Brobyggarna
  Helena Andersson, 22 december 2014

  Mycket bra, läsvärd! Intressanta karaktärer och en bra historia som också berättar om tiden skeenden i huvudpersonernas omvärld och man vill följa personerna och se vad som händer i framtiden.

 4. Bra personskildringar
  Andbic, 12 augusti 2014

  Har mest läst Guillous spionthrillers tidigare, det här var något helt annat men också mycket bra. Bra personporträtt och viktig historieskrivning. Rekommenderas!

 5. Jan Guillou visar än en gång hur man fångar sina...
  An1, 29 oktober 2013

  Jan Guillou visar än en gång hur man fångar sina läsare. Inte enbart är det fantastiskt att se hur han är en mästare i språket utan också, som vanligt, påläst och kan beskriva "då"-tiden på ett bra sätt. Mycket läsvärd!

 6. Lättläst, fängslande människoöden. Vilka kämpar dessa...
  Lillemor Hammarström, 22 oktober 2013

  Lättläst, fängslande människoöden. Vilka kämpar dessa människor var. Spännande att läsa om vad som hände i Afrika, hade ingen koll på hur det var där under 1:a världskriget.

 7. Efter att ha läst flera tunga men viktiga böcker blev...
  Agneta I, 21 oktober 2013

  Efter att ha läst flera tunga men viktiga böcker blev läsningen av Brobyggarna en skön avkoppling. Lättläst som den är och väl underbyggd av fakta var det svårt att släppa den. Berättelsen om Afrika var speciellt intressant eftersom jag inte särskilt väl kände till vad som pågick därnere vid den tiden. Man skäms som europé. Men trots många obehagliga sanningar är det en Feel Good-bok.

 8. Mycket bra bok som det var svårt att lägga ifrån sig....
  Margit Ekdahl, 17 oktober 2013

  Mycket bra bok som det var svårt att lägga ifrån sig. Samtidigt som underhållning är det mycket historia. Skall börja på nästa fortast möjligt.

 9. Som oftast ligger det en djupgående research i...
  Toby Magnusson, 20 maj 2013

  Som oftast ligger det en djupgående research i Guillous böcker, vilket skapar en stark och fängslande läsning. Hela storyn är uppbyggd på ett mycket intressant sätt, vilket gör att jag med spänning väntar på den följande boken i denna tänkta trilogi.

 10. Trodde aldrig jag skulle läsa något som skrivits av...
  Susanne Blomstrand, 14 maj 2013

  Trodde aldrig jag skulle läsa något som skrivits av Guillo, förutfattade meningar. Denna bok är helt suverän och jag tänker även köpa uppföljarna. Väl värd att läsa och jag vill bara fortsätta att följa vad som händer framöver.

 11. Kan inte sluta läsa. Griper tag från första meningen,...
  Ylva Hollsten, 22 april 2013

  Kan inte sluta läsa. Griper tag från första meningen, och man vill bara läsa vidare för att få veta hur det ska gå. Historiskt och personerna är mycket intressant.

Visa alla 11 recensioner

Bloggat om Brobyggarna