Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Serie
Calazo Friluftsböcker
Antal sidor
285
Utgivningsdatum
2021-03-17
Upplaga
2
Förlag
Calazo Förlag
Medarbetare
Schenholm, Fredrik (foto)
Dimensioner
182 x 125 x 21 mm
Vikt
436 g
SAB
Rbo,Ncbk.08
ISBN
9789189079601
Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer (häftad)

Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer

(1 röst)
Häftad Svenska, 2021-03-17
366
  • Skickas inom 7-10 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
Bohusledens 370 kilometer erbjuder vandraren en omväxlande upplevelse i de mindre exploaterade delarna av Bohuslän. Vidsträckta utsikter från kala berghällar varvas med djupa skogar. Småskaliga jordbruk och industrihistoriska lämningar blandas med ljunghedar och vindpinade tallar. Det bohuslänska sprickdalslandskapet kan ibland utmana vandrarens benmuskler men leden är sällan svår. Och badstranden och glasskiosken är aldrig långt borta.

Bokens innehåll är uppdelat i två olika delar. Den första delen beskriver Bohusledens samtliga 27 etapper med all nödvändig praktisk information, som var närmaste busshållplats eller tågstation ligger. Författarna ger också personliga tips om vilket vindskydd som är mysigast eller vilken badsjö som är bäst längs en viss etapp. Den andra delen av boken beskriver 15 förslag på vandringar som går att göra genom att kombinera olika etapper av Bohusleden, det är både dagsturer och weekendvandringar med övernattning.

Karin Fingal jobbar som frilansjournalist i Göteborg. Hon är uppvuxen på en ö i Bohuslän och älskar att vara i naturen, helst både på fritiden och under arbetstid. Fredrik Schenholm är geolog och äventyrsfotograf. Han fotograferar ofta skidåkning, gärna utomlands och i extrema miljöer. Tillsammans har författarna tidigare på annat förlag givit ut Det vilda Göteborg som guidar barnfamiljer till lokala naturupplevelser. Fredrik Schenholm har även skrivit instruktionsboken Äventyrsfoto.

Detta är en omarbetad 2a upplaga av boken utgiven 2021.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vandra Bohusleden : samtliga 27 etapper från Lindome till Strömstad och förslag på weekendvandringar och dagsturer
  2. +
  3. Vandring kring Göteborg : vandringsturer, löprundor och barnvagnspromenader med naturupplevelsen i fokus

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vandring kring Göteborg : vandringsturer, löpru... av Annelie Pompe (häftad).

Köp båda 2 för 753 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karin Fingal