Handbok för oglada (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2016-02-20
Upplaga
2
Förlag
KBT-akademin Sverige AB
Originaltitel
Handbok för oglada - Vetenskapligt förankrade metoder för ökad glädje och livskvalitet
Dimensioner
216 x 147 x 15 mm
Vikt
413 g
ISBN
9789198151114

Handbok för oglada

(7 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2016-02-20
241
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det är svårt att vara människa", sa Strindberg. Tittar man på statistiken så stämmer det onekligen rätt bra. Var och varannan går in i väggen, depression och ångest får vården att gå på knä, och även om de flesta av oss inte uppfyller några diagnoser, kan livet ändå kännas överdrivet tungt ibland. Vi mår helt enkelt inte så bra som vi skulle vilja.

Frågan är om, och i så fall hur, vi kan göra oss lite gladare? Det här är förstås något man har lagt ner väldigt mycket forskning på. Glädjande nog har också kunskapen om hur vårt mående fungerar och kan förändras vuxit dramatiskt under de senaste årtiondena.

Boken är upplagd som ett fullständigt program mot depression och nedstämdhet. Verktygen grundar sig huvudsakligen i Kognitiv beteendeterapi (KBT) och Acceptance and Commitment Therapy (ACT). I boken kan du till exempel arbeta med tankar och känslor ("Grubbelmotorn"), ta avstamp i den kanske mest multieffektiva behandling som finns ("Mirakelkuren") och pröva en av de mest beforskade KBT-metoderna mot depression - "Beteendeaktivering".
Boken riktar sig i första hand till dig som är deprimerad, nedstämd eller oglad i största allmänhet, men är också användbar för dig som arbetar med stöd och vård av andra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Handbok för oglada
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 470 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Handbok för oglada. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En utmärkt självhjälpsbok!
    Aronsson, 23 mars 2017

    Handbok för oglada är i mitt tycke den tydligaste och bästa självhjälpsboken på marknaden för att både förebygga depression och hjälpa folk ur den onda depressionsspiralen. Den är lättläst och har högt informationsvärde. Man kan använda den som ett stöd i en pågående depressionsbehandling, eller helt fristående. Egentligen borde alla läsa den. Depression är en folksjukdom. Följer man råden i boken minskar risken avsevärt för att man någonsin går in i depressionsfällan. Extra bra är naturligtv... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna