Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
261
Utgivningsdatum
2018-09-27
Förlag
Egia förlag
Översättare
Frederik Sjögren
Originaltitel
Hochsensible Männer: Mit Feingefühl zur eigenen Stärke
Dimensioner
216 x 153 x 21 mm
Vikt
534 g
SAB
Dog
ISBN
9789198403831

Den högkänslige mannen : lär dig att använda din känslighet som en styrka

(9 röster)  |   Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-27
247
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Högkänsliga människor bearbetar intryck djupare och mer noggrant än andra. De är mer emotionellt mottagliga och påverkas mer av alla upplevelser - på gott och ont.

Att vara högkänslig kan vara utmanande, särskilt för högkänsliga män som bär på en bild av sig själva som "för mjuka", "för emotionella" eller "inte manliga nog". I den här banbrytande boken hävdar psykoterapeuten Tom Falkenstein att vi idag mer än någonsin behöver känsliga män som kan visa vägen till en friare mansroll. Han erbjuder praktiska råd och strategier för hur män kan lära sig att acceptera sin högkänslighet och använda den som en resurs.

Det här är den första psykologiska guiden som specifikt riktar sig till högkänsliga män och de unika utmaningar de har. Boken börjar med att sammanfatta aktuell forskning om högkänslighet, sedan tar den upp ämnen som manlig identitet och skillnaden mellan högkänslighet och olika psykologiska problem.

Bokens andra del är en praktisk vägledning i hur man kan hantera sin högkänslighet som man. Där beskrivs strategier och tekniker som kan vara till hjälp vid överstimulering, känslomässig intensitet och låg självkänsla. Denna del innehåller också intervjuer med högkänsliga män som lever ett bra liv och som har lärt sig att se fördelarna med sin högkänslighet (flera av männen är svenska). Boken avslutas med ett samtal med dr Elaine N. Aron.

Tom Falkenstein är psykoterapeut med inriktning på kognitiv beteendeterapi. Han bor i Berlin där han driver European Centre for High Sensitivity.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den högkänslige mannen : lär dig att använda din känslighet som en styrka
 2. +
 3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 476 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den högkänslige mannen : lär dig att använda din känslighet som en styrka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. ÄNTLIGEN, ja äntligen en bok - för oss MÄN !
  Leo Cheiron (Österlen), 12 december 2018

  ÄNTLIGEN, ja äntligen en bok - för oss HSP - MÄN!

  Denna bok ger med sina återkopplingar till såväl forskning, teorier och insamlade intervjuer - så kanonbra *YES* - till oss män , som är HSP, dvs tillhör de 20% av en genomsnittsbefolkning i att vara Högkänsliga.

  KÖP boken nu - ge bort som Julklapp - eller som annan Hjärteförmedlad gåva.

  Självklart kan och ska boken läsas av KVINNOR - och då specifikt vad de intervjuade HSP-männen säger om SEX och relationer med kv... Läs hela recensionen

 2. En bok för både högkänsliga män och kvinnor!
  Mikael Gustafsson, 26 november 2018

  I den första delen tar författaren avstamp i frågan "Finns det en maskulinitetskris?"; riktar sedan fokuset mot den högkänslige mannens problematik med det traditionella maskulinitetsidealet men också mot vad en sådan man kan bidra till i skapandet av ett nytt maskulinitetsideal; och tar upp frågan om vad högkänslighet är i vetenskapliga termer. Det sistnämnda omfattar definitioner och beskrivningar av t.ex. temperament, extraversion och introversion, beteendehämning, långsamt "upptinade" små... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Tom Falkenstein