Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
133
Utgivningsdatum
2019-05-01
Förlag
Parus förlag
Medarbetare
Jungå, Matz (form)
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
264 g
SAB
Vef
ISBN
9789198528800

Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reaktioner

(26 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-05-01
196
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Varför reagerar kroppen så konstigt?

När du drabbas av utmattningssyndrom är hela kroppen påverkad och du upplever många olika symtom. Det kan vara svårt att förstå att lockkänsla i örat, muskelryckningar, domningar eller dimsyn kan ha en naturlig förklaring som är kopplad till stress.

På ett enkelt sätt vill vi guida dig genom den utmattade kroppen - från topp till tå.

Emma Holmgren mötte läkare Sofia Göthe första gången för fem år sedan då hon själv var sjuk i utmattningssyndrom. Nu möts de igen i sina gemensamma texter för att ge dig lindring och förståelse - en viktig grund för en god läkning.

Om författarna:

Emma Holmgren driver Parus förlag med fokus på stressrelaterad ohälsa och har tidigare skrivit bl.a.Våga vara rädd - en bok om utmattningssyndrom.
Sofia Göthe är specialistläkare inom allmänmedicin och brinner lite extra för områden inom stress, smärta och idrottsmedicin.

"Detta guldkorn till bok borde läsas av alla med utmattningssyndrom, samt av anhöriga, kollegor, chefer och vårdpersonal som möter dem." Lektör Linda Ljungskog BTJ-häftet nr 14, 2019

"En klok och pedagogisk bok som förklarar kroppens reaktion på stress och ger handfasta råd för återhämtning. Den här boken kan verkligen ses som en trygg guidebok för patienter i alla faser av en stress reaktion då den normaliserar och förklarar det som annars kan uppfattas som mycket skrämmande. Boken fyller en lucka och jag kommer med varm hand att rekommendera den både till patienter och behandlare." Distriktsläkare Johanna Carlson

"Det finns så mycket som man inte hinner prata om under det första läkarbesöket på 20 min. Då skulle denna bok kunna vara ett fantastiskt komplement, som patienten kan läsa i sin egen takt och även gå tillbaka till som ett uppslagsverk tack vare kapitelindelningen efter symptom. En mycket bra bok som jag gärna rekommenderar till patienter och kollegor." Läkare Caroline Silfver
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reaktioner
 2. +
 3. Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom

De som köpt den här boken har ofta också köpt Våga vara rädd : en bok om utmattningssyndrom av Emma Holmgren (kartonnage).

Köp båda 2 för 352 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reaktioner. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättläst
  Eva, 1 april 2021

  Lättläst med bra tips. Har gett boken till en vän som verkligen har behov av den. Bra även för anhöriga att läsa.

 2. Vägen ur utmattningssyndrom
  Anita Karlsson, 29 december 2020

  En mycket bra bok som har hjälpt mig att förstå vad som hänt min kropp och vad jag ska göra för att må bättre. Vårdpersonal borde få ta del av denna bok för att kunna hjälpa personer med utmattningssyndrom. Dom har tyvärr bristande kunskap på detta område. Mina närmaste ska få läsa den här boken för att även dom ska få en bild av vad som hänt mig och kunna hjälpa mig på vägen tillbaka till ett bättre mående.

 3. Bra fakta
  -, 19 november 2020

  Ger förklaring till flera de symptom som kan uppstå vid ums. Det ökar förståelsen och gör att det blivit lättare att acceptera och att kunna se framåt

 4. Jättebra!
  Bokhyllaniskuggan, 23 februari 2020

  ❥ Recension

  Jag som själv har drabbats av utmattningssyndrom kunde verkligen känna igen mig i den här boken. Den går igenom kroppens alla olika symptom som kan uppstå vid utmattningssyndrom, kroppsdel för kroppsdel, vilket hjälper till att ge en förståelse för att det påverkar hela kroppen på olika sätt.

  Jag gillar att varje kapitel har ett utdrag från den utmattningsdrabbades vardag, en inblick i hur symptomen kan te sig i vardagliga situationer. Det finns även ett t... Läs hela recensionen

 5. Patient och läkare i samarbete
  Elsa, 22 augusti 2019

  Som en dialog mellan patient (Emma) och läkare (Sofia). Det är lätt att förstå då Emma talar av erfarenhet. Man kan som utmattad verkligen se att det är "på riktigt".

 6. Läsvärd bok både för drabbade och anhöriga!
  Lollos bokhörna, 16 juli 2019

  Det här är en bok som för mig har hög igenkänningsfaktor. Boken berättar om olika symtom du kan få när du har drabbats av utmattningssyndrom och hur du kan lindra symtomen. Det här är en bok som är bra både för dig som drabbats av utmattning och för dig som står bredvid. Boken kanske kan förklara varför det blir som det blir.

  Boken är lättläst och uppdelad i olika kapitel. Det finns även en bra innehållsförteckning så man lätt kan hitta det man letar efter. Boken är viktig då det for... Läs hela recensionen

 7. Klart godkänd
  CL, 3 juli 2019

  Känner igen mig så i boken. Även en del, ja just det. Så himla många symtom man kan av UMS, som man kanske inte tänker på i början. Hade inte skadat att arbetsgivare också hade läst, för bättre förståelse.

 8. Lättläst
  Hannis, 6 juni 2019

  En bra bok att läsa i tidigt skede av stress och utmattning. Men även en bra påminnare för en som mig som haft detta i många år. Bra beskrivet, man känner igen sig. Lättläst för oss med koncentrationssvårigheter.

 9. Bra uppslagsbok för personer med ums
  Flisan , 16 maj 2019

  Många med ums får diverse symtom som ibland kan kännas märkliga och skrämmande. Denna bok förklarar dessa symtom samt informerar när det är dags att söka vård för besvären. Denna bok tillsammans med Våga vara rädd och dagboken av samma författare, är ett bra egenvårdskit för drabbade av ums. Lättläst och ingen tung svenska.

Visa alla 9 recensioner

Fler böcker av författarna