Skolans konflikter - Vad varje lärare behöver veta (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2019-05-21
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Grannäs, Jan (förf.) / Hakvoort, Ilse (förf.) / Holmberg, Lena (förf.) / Johansson, Björn (förf.) / Krantz, Joakim (förf.) / Markström, Ann-Marie (förf.) / Rendling, Gudrun (förf.) / Wennström, Johan (förf.) / Winberg, Kerstin (förf.) / Åkerberg, Monica (förf.) / Pihlgren, Ann S (red.)
Dimensioner
156 x 224 x 19 mm
Vikt
492 g
SAB
E
ISBN
9789144124056
Skolans konflikter - Vad varje lärare behöver veta (häftad)

Skolans konflikter - Vad varje lärare behöver veta

Häftad Svenska, 2019-05-21
351
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Skolan är en arena för en rad konflikter på olika nivåer - mellan elever, lärare, föräldrar och ledning men också i ett samhälleligt och ideologiskt perspektiv. Läraren befinner sig i och ska i sin vardag hantera det korstryck som olika konflikter ger upphov till. Den här antologin belyser konflikterna i skolan utifrån en rad olika perspektiv, från samhällets makrosystem till skolans mikrosystem. Den röda tråden utgörs av reflektioner om de konflikter som uppstår i och runt skolverksamheten, hur och varför de uppstår och hur skolan och läraren kan agera i förhållande till dem, både för att utveckla, förebygga, hantera, hjälpa och stoppa. Vissa kapitel utgår från vetenskapliga forskningsrön, andra kapitel har stöd i beprövade erfarenheter. Tillsammans bildar kapitlen en väv som belyser den mångfacetterade skolverksamheten, komplexiteten i dess konfliktytor och hur ett utvecklande och förebyggande arbete kan se ut.

Antologin vänder sig till lärarstuderande, lärare, skolledare och annan personal som arbetar i skolverksamheten och vill eller känner behov av att utveckla sin förståelse för konflikter och konflikthantering i skolan. Den kan också vara intressant för förvaltningsledningar och beslutsfattare. Varje kapitel ger förslag på vidare läsning inom det behandlade området samt frågor som hjälp för att diskutera kapitlet exempelvis under utbildning eller i arbetslaget.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skolans konflikter - Vad varje lärare behöver veta
  2. +
  3. Perspektiv på skolans problem : vad säger forskningen?

De som köpt den här boken har ofta också köpt Perspektiv på skolans problem : vad säger forsk... av Andreas Fejes, Magnus Dahlstedt, Majsa Allelin, Emma Arneback, Dennis Beach (häftad).

Köp båda 2 för 802 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »