Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
139
Utgivningsdatum
2013-12-10
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Ola Klingberg
Originaltitel
The Woman In Black: A Ghost Story
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 150 x 20 mm
Vikt
318 g
SAB
Hce
ISBN
9789174992960

Kvinnan i svart

(22 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2013-12-10
189
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Kvinnan i svart är en av de otäckaste böckerna någonsin. Ett mästerverk.« | THERESE ERIKSSON, SvD

»En viktoriansk skräckklassiker av bästa märke.« | LOTTA OLSSON, DN

»Kvinnan i svart är en klassisk spökhistoria av den sort som kryper in under huden. Jag ryser av välbehag.« | BOKTOKIG

Den unge Londonadvokaten Arthur Kipps får i uppdrag att bege sig till en avlägset belägen landsortsstad för att närvara vid mrs Alice Drablows begravning och ordna upp det dödsbo hon lämnat efter sig.
Väl på plats slås Kipps av ortsinvånarnas märkliga ovilja att tala om Drablow; blotta omnämnandet tycks fylla dem med rädsla i synnerhet allt som rör familjens mytomspunna egendom, Eel Marsh House, som stolt och spöklikt höjer sig över de dimhöljda sankmarkernas förrädiska vidder.
Det dröjer inte länge förrän Kipps inser att stadens invånare har goda skäl att tala tyst om huset. Platsen han kommit till ruvar på en ondskefull hemlighet, en mörk gåta som på ett dunkelt men oavvisligt sätt utgår från den skrämmande gestalt som oväntat dök upp på begravningen kvinnan i svart.
Susan Hills Kvinnan i svart är en av de senaste decenniernas stora skräckromaner, ofta jämförd med Henry James klassiker När skruven dras åt.
I svensk översättning av Ola Klingberg.

SUSAN HILL [född 1942] är en engelsk författare som bland annat har belönats med Somerset Maugham Award, Whitbread Novel Award och John Llewellyn Rhys Prize. Hennes roman Kvinnan i svart är en av de stora moderna skräckklassikerna. År 2012 tilldelades hon den Brittiska Imperieorden (CBE) för sin författargärning. 2012 kom filmversionen av Kvinnan i svart, med Daniel Radcliffe i huvudrollen.

»Ett fantastiskt bra historia av den sort som inte bara framkallar rysningar längs ryggraden, utan också ger kusliga tankar.« | THE GUARDIAN

»En otroligt effektiv skräckroman... Nervslitande.« | THE DAILY EXPRESS

»Kvinnan i svart är så sjukt läskig att det knyter sig i magen när man läser och man får kalla kårar över hela kroppen. Nu får jag visserligen sova med lampan tänd i ett par veckor, men det var det värt!« | UNDERBARA BÖCKER
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Kvinnan i svart
 2. +
 3. När skruven dras åt

De som köpt den här boken har ofta också köpt När skruven dras åt av Henry James (häftad).

Köp båda 2 för 469 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Kvinnan i svart. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. inte

  alls vad jag förväntade mig, ett tunt häfte med likadant innehåll - hur kan den fått så bra betyg, allmänt blir ett stort frågetecken...jag läste ut den ibland blir det bättre/bra, men den håller inte alls vad jag vill ha. så är det de där med engelska författare, det är väldigt få jag gillar att läsa av de jag tar mig för, fletalet avslutas före slutet, det är något med språket och handlingarna så även i denna, segt, långtråkigt, som et vinegummi, tuggummi, kladdigt..../

 2. Besviken!
  Seppan (Värmdö), 9 juli 2014

  Blev tyvärr besviken på den här boken. Den har fått så bra recensioner, så mina förväntningar var nog lite för höga. Fanns inget skrämmande alls. Dock välskriven, så om man vill läsa en spännande bok, läs den!
  Men om du vill bli skrämd - hoppa över den!

 3. En doft av kvinnan i svart.....
  Karin Forsgren, 31 mars 2014

  En god historisk skildring av livet på såväl den engelska landsbygden som i storstaden med en balanserad blandning av mystik och realism. Formatet och språket ger en extra atmosfär och "det okända" rummet mellan liv och död blir materialiserat på ett genuint spöklikt sätt!

 4. Inte så skrämmande...
  Antares (Stockholm), 17 mars 2014

  ... som den braskande marknadsföringen gör gällande. Ganska ordinär spökhistoria faktiskt. Välskriven i en medvetet gammaldags stil, men ... ingen chockeffekt direkt.

 5. Sträckläste boken!
  Magnus Ericsson, 19 februari 2014

  Man kan ana släktskapet med M.R. James. För det mesta en bra översättning, men vill nog läsa den i original nu.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Susan Hill