Henrik VIII (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Serie
Världens dramatiska historia
Antal sidor
167
Utgivningsdatum
2020-01-13
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
205 x 132 x 14 mm
Vikt
248 g
SAB
Ke.41
ISBN
9789177891727
Henrik VIII (häftad)

Henrik VIII

(2 röster)
Häftad, Svenska, 2020-01-13
189
  • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Han var den andre engelske monarken av huset Tudor. Utöver det är Henrik VIII mest känd för att ha varit gift sex gånger och för att ha varit en brittisk monark med obegränsad makt. Dick Harrison fångar ett betydande livsöde.

Makt, äktenskap och avrättningar är företeelser som är tätt förknippade med den engelske kungen Henrik VIII. Det stämmer att denne regent var hänsynslös mot sina underlydande, bröt med katolska kyrkan för egen vinnings skull och hann med sex äktenskap under sin levnad varav två slutade med halshuggning. Men lika sant är att han var en riktig renässansfurste som gynnade konst, vetenskap samt arkitektur, och satte djupa avtryck i 1500-talets England.

Med stor detaljrikedom och engagerande berättarkonst skildrar Dick Harrison historien om en monark som fortfarande har ett stadigt fotfäste i den historiska allmänbildningen.

Bokserien Världens dramatiska historia tar upp fängslande händelser ur världshistorien. Historikern Dick Harrison återger med engagemang och stor kunskap de personer och skeenden som varit med och förändrat historien. Med sitt nätta format och sidomfång erbjuder böckerna i serien utmärkt läsning för alla med ett intresse för historia.

Sagt om boken:

»Dick Harrison skriver som vanligt med säker penna ... Sammantaget en mycket intressant bok om en viktig tid i den engelska historien.« BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Henrik VIII
  2. +
  3. Julius Caesar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Julius Caesar av Dick Harrison (häftad).

Köp båda 2 för 369 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Dick Harrison