Tävla tillsammans: Vuxenpåverkan inom ungas lagidrottande (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Malmö Studies in Sport Sciences (del 37)
Antal sidor
202
Utgivningsdatum
2020-10-29
Upplaga
1
Förlag
Bokförlaget idrottsforum.org
Dimensioner
218 x 145 x 14 mm
Vikt
348 g
ISBN
9789185645305
Tävla tillsammans: Vuxenpåverkan inom ungas lagidrottande (häftad)

Tävla tillsammans: Vuxenpåverkan inom ungas lagidrottande

Häftad,  Svenska, 2020-10-29
309

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Vilken påverkan har vuxna på barn och ungdomar under match? Hur kan tävling bli mer lärande, utvecklande, glädjefull och trygg för alla deltagare? Vilka är de stora barnrättsliga utmaningarna och hur kan de hanteras?

Hur vuxna förhåller sig till tävling och bemöter motståndare och domare påverkar vad spelare lär sig, vilka värden och normer som blir viktiga och vilken betydelse tävlingen får i den idrottsliga utbildningen. Aktuell forskning om vuxnas påverkan inom ungas lagidrottande och tävling behandlas tillsammans med konkreta exempel på hur spelare och domare upplever ledares och föräldrars påverkan under match.

Boken hjälper vuxna att lära känna och utforma sin påverkan. Bland annat presenteras Matchens pedagogik, en modell för att förstå och göra matchen till en del av den idrottsliga utbildningen med barnets rättigheter som grund.

Boken ger värdefull pedagogisk kunskap och vänder sig till ledare, föräldrar, domare och idrottsutbildare inom lagidrott för barn och ungdomar. Boken lämpar sig även som kurslitteratur för sportmanagers, tränare och idrottslärare.

Erik Andersson är docent i pedagogik vid Örebro universitet, legitimerad lärare samt UEFA A-licensierad fotbollstränare med flera års erfarenhet av föreningsutveckling, tränar-utbildning och tränarskap inom barn-, ungdoms- och seniorfotboll för både flickor och pojkar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tävla tillsammans: Vuxenpåverkan inom ungas lagidrottande
  2. +
  3. Den svenska sporthjälten : kontinuitet och förändring i medieberättelsen  om den svenska sporthjälten från 1920-talet till idag

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den svenska sporthjälten : kontinuitet och förä... av John S Hellström (häftad).

Köp båda 2 för 605 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Erik Andersson