Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
276
Utgivningsdatum
2018-02-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik
Originaltitel
Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok
Dimensioner
224 x 157 x 14 mm
Vikt
433 g
ISBN
9789139207191

Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok

Häftad,  Svenska, 2018-02-16
433
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
I denna lärobok presenteras förmögenhetsrätten "på tvären". Detta betyder att lagbestämmelser och allmänna principer förs samman med bäring på många olika typer av kontrakt. Rättsverkan av en enskild avtalsförpliktelse rörande saker, pengar eller tjänster analyseras efter dess objekt, subjekt samt verkan i tiden och rummet. Fram träder ett mönster av regler som löper genom åtskilliga av förmögenhetsrättens olika kontraktstyper.

Tvärgången syns även på andra vis. I ett antal kapitel analyseras normer om begreppsparen aktivitet-passivitet, god-ond tro och våda-vållande. Vidare ges en enkel presentation av sakrätten samt en fyllig redogörelse för systemet av påföljder, som i stora delar är gemensamt för olika typer av kontrakt. Slutligen bör noteras att boken innehåller ett flödesschema, genom vilket läsaren enkelt kan överblicka förmögenhetsrättens system och snabbt koppla ett visst problem till något av bokens olika kapitel.

Mönster i förmögenhetsrätten vänder sig i första hand till juriststudenter, men även den tränade juristen kan få inspiration och stöd när det gäller konkret problemlösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok
 2. +
 3. Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete

De som köpt den här boken har ofta också köpt Socialrättens grunder : lärobok i socialt arbete av Ulrika Ekebro (häftad).

Köp båda 2 för 905 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Torsten Sandström

 • Svensk aktiebolagsrätt

  Torsten Sandström

  Svensk aktiebolagsrätt handlar om en företagsform i centrum av det svenska näringslivet: aktiebolaget. Bestämmelser om detta finns i 2005 års aktiebolagslag (ABL). Boken tar sikte på regler om aktiebolagets bildande...

 • Handelsbolag och enkla bolag : En lärobok

  Torsten Sandström

  I denna bok presenteras i lättillgänglig form regelsystemet kring företagen i 1980 års lag om handelsbolag och enkla bolag (HBL). Båda bolagsformerna har stor praktisk betydelse. Inom den svenska varuhandeln och services...