Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2018-02-16
Upplaga
1
Förlag
Norstedts Juridik AB
Originaltitel
Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok
Dimensioner
10 x 240 x 160 mm
Vikt
433 g
ISBN
9789139207191
Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok (häftad)

Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok

Häftad Svenska, 2018-02-16
369
Skickas inom 3-6 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
I denna lärobok presenteras förmögenhetsrätten "på tvären". Detta betyder att lagbestämmelser och allmänna principer förs samman med bäring på många olika typer av kontrakt. Rättsverkan av en enskild avtalsförpliktelse rörande saker, pengar eller tjänster analyseras efter dess objekt, subjekt samt verkan i tiden och rummet. Fram träder ett mönster av regler som löper genom åtskilliga av förmögenhetsrättens olika kontraktstyper.

Tvärgången syns även på andra vis. I ett antal kapitel analyseras normer om begreppsparen aktivitet-passivitet, god-ond tro och våda-vållande. Vidare ges en enkel presentation av sakrätten samt en fyllig redogörelse för systemet av påföljder, som i stora delar är gemensamt för olika typer av kontrakt. Slutligen bör noteras att boken innehåller ett flödesschema, genom vilket läsaren enkelt kan överblicka förmögenhetsrättens system och snabbt koppla ett visst problem till något av bokens olika kapitel.

Mönster i förmögenhetsrätten vänder sig i första hand till juriststudenter, men även den tränade juristen kan få inspiration och stöd när det gäller konkret problemlösning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok
  2. +
  3. Prejudikat som rättskälla i förmögenhetsrätten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Prejudikat som rättskälla i förmögenhetsrätten av Christina Ramberg (inbunden).

Köp båda 2 för 958 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Mönster i förmögenhetsrätten : En lärobok