Pojken som ingen ville ha (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (191.5 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Viktoria Flodström
Utgivningsdatum
2020-05-28
Förlag
Bokförlaget Nona
Översättare
Mari Höglund
ISBN
9789188901934
Pojken som ingen ville ha (ljudbok)

Pojken som ingen ville ha Ljudbok

(37 röster)  |  Läs 3 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2020-05-28

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Vi är hungriga", gnällde den äldsta pojken om och om igen. "Vi är hungriga, Justin. Snälla Justin, ge oss något att äta."

Det fanns ingenting. Det fanns det aldrig. Ändå gick han ut i köket och letade. I skåpen, i lådorna. I den smutsiga kylen. Han kände tårarna komma. Och ilskan. Han tittade på sina småbröder, på deras hoppfulla ansikten. Vad skulle han ge dem att äta? Vad skulle han göra?

Justin var bara fem år, hans bröder var två och tre. Deras heroinberoende mamma hade lämnat dem ensamma och hungriga. Senare samma dag togs Justin om hand efter att ha försökt bränna ner familjens hus.

Sex år senare, efter många misslyckade familjehemsplaceringar, kommer Justin till Casey och Mike som är specialiserade på att ta hand om barn som råkat riktigt illa ut. De gör sitt bästa för att välkomna Justin men han verkar ha bestämt sig för att inte ta emot deras omsorg. Han får våldsamma utbrott över skolkamrater och familjemedlemmar och vägrar acceptera deras vänlighet. Men detta visar sig bara vara toppen på isberget. Ett besök hos Justins mamma avslöjar mörka problem som Justin aldrig har pratat om. Först när den hemska sanningen om Justins tidiga barndom avslöjas kan Casey och hennes familj äntligen börja förstå hur mycket han har lidit.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Pojken som ingen ville ha. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Casey Watson borde tilldelas en spökskrivare
  Erika, 14 juli 2023

  Gripande människoöde men den dominerande känslan är att boken är skriven av en amatör, översatt av Google och uppläst av Siri.
  Språket och beskrivningar av platser och personer är torftiga och i princip enbart en redogörelse för händelser. Det känns också som att berättarjaget har friserat sin egen person och familj för att de ska låta lite bättre. Förlåt men språket sabbar berättelsen och då börjar man se alla möjliga skavanker.

 2. Gripande
  -, 28 juni 2023

  Vilken gripande historia, tyvärr är det många barn med liknade historia som Justin, slutade ändå rätt gott måste jag säga

 3. Wow
  -, 21 juli 2020

  En berättelse som jag känner igen mig i fast där var det mina barn som blev placerade i familjehem. O familjehemmet inte va bra...

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Casey Watson