Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Lärpocket
Antal sidor
87
Utgivningsdatum
2022-08-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
200 x 128 x 7 mm
Vikt
130 g
SAB
Eabvnd.01,Eabvnd.021
ISBN
9789127462496
Sexualitet, samtycke och relationer : de första skolåren (häftad)

Sexualitet, samtycke och relationer : de första skolåren

Häftad Svenska, 2022-08-24
127
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Barn i 6-9-årsåldern är redan starkt påverkade av snäva normer och olika budskap i till exempel media och reklam. De kan ha starka åsikter om vad som är okej för tjejer och killar, de kan ha tagit till sig av olika utseendeideal och de kan ha matats med en heteronormativ bild av verkligheten. En viktig grund för arbetet kring sexualitet, samtycke och relationer är att veta hur du bemöter ett barn för att bekräfta och lyfta fram det som är rätt, i stället för att ge tillsägelse och beskriva det önskade beteendet.

Planera för en undervisning där eleverna får komma till tals och vara med och styra innehållet. Till din hjälp finns förslag på samtals- och värderingsövningar att utgå från. I boken får du också stöd för hur du kan agera i olika knepiga situationer som kan uppstå, och hur man får till en bra kommunikation med föräldrar med hjälp av väl planerade samtal.

Med en kombination av klassrumsundervisning, aktiviteter på fritids och ett medvetet bemötande från alla yrkesgrupper i skolan lägger ni en bra grund för era elever!
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sexualitet, samtycke och relationer : de första skolåren
  2. +
  3. Undervisa om sexualitet, samtycke och relationer : Integrera i alla ämnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Undervisa om sexualitet, samtycke och relatione... av Kalle Norwald (häftad).

Köp båda 2 för 512 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ellinor Isfors

  • Förskolepocket Värt att veta om barns sexualitet och integritet?

    Ellinor Isfors

    Medvetenheten kring vikten av att arbeta med barns integritet har ökat kraftigt de senaste åren, tack vare kopplingen mellan Barnkonventionen och förskolans läroplan. Barns sexualitet är inte en lika etablerad fråga, men är ändå något som pedagoge...