Den statistiska undersökningen : grundläggande metodik och typiska problem (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
194
Utgivningsdatum
2014-07-25
Upplaga
2
Förlag
Studentlitteratur AB
Dimensioner
225 x 155 x 10 mm
Vikt
291 g
SAB
Oi
ISBN
9789144103372

Den statistiska undersökningen : grundläggande metodik och typiska problem

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2014-07-25
355
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kan man skriva en bok om statistisk metodik på ett sätt som gör att en läsare utan förkunskaper ändå har möjlighet att förstå vad området handlar om? Går det i så fall att göra det helt utan att använda några statistiska formler eller exempel på hur man gör statistiska analyser med datorprogram?
I denna bok visar Björn Lantz att det är möjligt. Den bärande tanken med boken är att en majoritet av de studenter som läser grundläggande statistik på hög skolenivå aldrig själva kommer att genomföra en statistisk studie. Däremot kommer många inom ramen för sitt framtida arbete att behöva läsa och förstå olika slag av rapporter där statistik används. Bokens mål är alltså inte att ge läsaren kunskaper att själv kunna genomföra en statistisk undersökning på en analytisk nivå, men att ge kunskaper och förståelse som gör det möjligt för läsaren
* att själv kunna läsa, förstå och i viss mån kritiskt granska statistiska undersökningar, och
* att kunna samarbeta effektivt med personer som har expertkunskap på det statistiska området inom ramen för statistiska studier.
I bokens första del ges en översikt av metodiken kring statistiska undersökningar. I bokens andra del diskuteras ett antal vanliga metodmässiga "fel och fällor" där till och med forskare på allra högsta nivå kan göra misstag när de genomför undersökningar. I anslutning till varje kapitel finns också ett antal övningsupp gifter kopplade till innehållet som kan genomföras individuellt eller i grupp.
I denna andra upplaga har ett helt nytt kapitel om signifikans vid stora urval tillkommit. Dessutom har ett antal lästips för fördjupning lagts till.
Boken är främst avsedd som kurslitteratur på högskolenivå, men vänder sig till alla som planerar att ta del av eller arbeta aktivt med en statistisk undersökning.
Andra upplagan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Den statistiska undersökningen : grundläggande metodik och typiska problem
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 571 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Björn Lantz