Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
199
Utgivningsdatum
2023-03-29
Upplaga
1
Förlag
Studentlitteratur AB
Medarbetare
Axell, Cecilia (förf.) / Bendroth Karlsson, Marie (förf.) / Claesson, Britt (förf.) / Jonsson, Gunnar (förf.) / Lindström, Cecilia (förf.) / Rönnqvist, Åsa (förf.) / Sundkvist, Maria (förf.) / Änggård, Eva (förf.) / Simonsson, Maria (red.) / Andersson, Johanna (red.)
Dimensioner
12 x 233 x 163 mm
Vikt
445 g
SAB
Eabi
ISBN
9789144154435
Bilder för barn och bilder av barn (häftad)

Bilder för barn och bilder av barn

Häftad,  Svenska, 2023-03-29
411
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Antologin Bilder för barn och bilder av barn handlar om barn och bilder, och relationen mellan dem i olika utbildningssammanhang. Författarna ger olika infallsvinklar på hur bilder för barn och av barn kan användas för att utveckla pedagogisk verksamhet.

Några av de frågor som boken behandlar är: Hur pratar man om färger och former och estetiska upplevelser? Hur ser barns möten med bildkonst ut? Hur kan bilder utgöra stöd för kommunikation? Hur kan barns teckningar användas i NO-undervisning?

Syftet med boken är att skapa förståelse för och ge insyn i vilka bilder som produceras för barn, hur bilder och konst används i utbildningskontexter samt hur barn själva producerar visuella uttryck. Boken bygger på olika datamaterial och utgår från såväl ett barnperspektiv som barns perspektiv.

Bilder för barn och bilder av barn vänder sig till lärarstuderande, studenter som läser kurser i bild och bilddidaktik, verksamma lärare och forskare med intresse för bilder.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Bilder för barn och bilder av barn
  2. +
  3. Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen till ett gladare liv, bättre relationer och oslagbara team

De som köpt den här boken har ofta också köpt Hitta rätt i stället för att leta fel : vägen t... av Gunnel Ryner (häftad).

Köp båda 2 för 560 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna