Retorikens grunder (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Studia Rhetorica Lundensia (del 2)
Antal sidor
228
Utgivningsdatum
2017-09-29
Upplaga
1
Förlag
Eriksson Retorik
Medarbetare
Miegel, Fredrik (foto)
Dimensioner
220 x 155 x 15 mm
Vikt
432 g
SAB
Fc
ISBN
9789163947711
Retorikens grunder (häftad)

Retorikens grunder

(1 röst)
Häftad Svenska, 2017-09-29
229
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Hur blir man en bra talare? Hur lär man sig retorik? Och varför ska man lära sig retorik? Många studenter säger att de vill våga tala inför andra människor, kunna föra sin egen talan och bli bättre på att argumentera. När de har gått en kurs i retorik säger de att de har blivit mycket mera kritiska till all påverkan de utsätts för, att de har fått ett mycket större självförtroende och att de har haft väldigt roligt.
Retorikens grunder är en introduktion i retorik som bygger på att teori och praktik ska kombineras. I boken får du lära dig 14 klassiska övningar i retorik: Fabel, berättelse, kria, ordspråk, vederläggning, bekräftelse, allmänplats, lovtal, smädelse, jämförelse, karaktärisering, beskrivning, tes och lagförslag. I övningarna introduceras den retoriska teorin i en progression från lätta övningar till mer avancerade. Övningarna bygger på retorikens tankeplatser, topiker, som ger förslag till innehåll och struktur för mindre kompositioner.
Boken vänder sig i första hand till retorikstudenter på universitetet, men övningarna kan lika gärna användas på gymnasiet eller på folkhögskolor och i bildningsverksamhet.
Till boken finns även en hemsida med texter och kommentarer från studenter, samt historiska, teoretiska och pedagogiska fördjupningar.
Författaren är lektor i retorik vid Lunds universitet och har använt dessa retoriska övningar i undervisningen under flera år. Boken är ett resultat av forskningsprojektet Retorikens didaktik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Retorikens grunder
  2. +
  3. Karismatiska presentationer : du är ditt budskap

De som köpt den här boken har ofta också köpt Karismatiska presentationer : du är ditt budskap av Kenth Åkerman (häftad).

Köp båda 2 för 255 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Anders Eriksson