Den andra maskinåldern (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
344
Utgivningsdatum
2015-06-12
Förlag
Bokförlaget Daidalos
Översättare
Joel Nordqvist
Medarbetare
Andersson, Philipp (form)
Dimensioner
212 x 135 x 22 mm
Vikt
496 g
ISBN
9789171734532
Den andra maskinåldern (häftad)

Den andra maskinåldern

(5 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2015-06-12
237
 • Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Den digitala revolutionen håller på att ta fart på allvar. Den har redan skapat omvälvande möjligheter på en rad områden, från databearbetning till medicinsk diagnostik till bilkörning. Den självkörande bilen kan inom några år vara ett vardagligt faktum. Avancerad teknik kommer att finnas med oss överallt i tillvaron.

Yrkeslivet är förstås ingen fredad zon. Somliga yrken riskerar att försvinna helt och hållet eller förändras till oigenkännlighet, men samtidigt kan nya yrken uppstå, inte minst på områden där människa och maskin i samarbete klarar arbetsuppgifterna bättre än vad människan eller maskinen ensam skulle kunna göra.

Digitaliseringens samhälleliga effekter kommer emellertid att bli betydligt mer omfattande än så. Det välstånd den nya tekniken ofta genererar, tenderar till exempel att fördelas extremt ojämlikt, enligt principen "vinnaren tar allt". MIT-forskarna Erik Brynjolfsson och Andrew McAfee förklarar i Den andra maskinåldern varför det förhåller sig på det viset och argumenterar kraftfullt för att ojämlikheten måste hanteras med politiska medel snarare än teknologiska.

Boken är informativ och provokativ på samma gång och vill framför allt väcka eftertanke och debatt. Att idealisera eller demonisera den digitala revolutionen leder ingen vart, menar de båda författarna. Det enda rimliga är istället att ta teknologin på fullt allvar och försöka ge rimliga svar på dess komplexa - ibland mycket komplexa - frågor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Den andra maskinåldern
 2. +
 3. Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevärlden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett svenskt Leijon : ett liv i underrättelsevär... av Jan Leijonhielm (inbunden).

Köp båda 2 för 566 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Den andra maskinåldern. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. optimistisk bok
  Anton, 20 september 2021

  Intressant bok som kanske snart borde komma i en nya upplaga, vissa "nya" exempel på digitalisering börjar komma till åren.

  Populärvetenskaplig i sitt framförande. Det hade varit önskvärt om den tog upp mer kring etik och kritik kring ämnet. Det finns också förbättringsområden kring slutsatserna och dess vetenskaplighet.

  Men men, ändå intressant att läsa två så övertygande och optimistiska människors syn på tiden och framtiden.

 2. Intressant
  Mar, 7 november 2018

  Boken var väldigt intressant och lärorik och gav en snabb överblick över ämnet. Enkelt och lättförståeligt språk med en hel del verklighetsbaserade exempel. Läsaren får en introduktion till begrepp som är viktiga inom informatikområdet, exempel på automatiserade system i sociala sammanhang och vilka konsekvenser som den pågående automatiseringen kan ha på samhället på olika sätt.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna