Game of thrones - Kampen om Järntronen (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (965.6 MB)
Språk
Svenska
Serie
Sagan om is och eld (del 1)
Inläsare
Harald Leander
Utgivningsdatum
2014-04-15
Förlag
Bonnier Audio
Översättare
Louise Thulin
ISBN
9789173488211

Game of thrones - Kampen om Järntronen Ljudbok

(50 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2014-04-15

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor


Bästsäljande serien bakom HBO:s hyllade äventyrsserie "Game of Thrones".

I en svunnen tid inträffade en våldsam klimatförändring. Somrarna varar i decennier och följs av vintrar långa som en livstid. Längst upp i Norden ligger muren av is, ständigt bevakad av brödraskapet som vigt sitt liv åt uppgiften att skydda de sju konungarikena mot vålnader, kyla och okända faror. Men kusliga händelser vid muren förebådar en framtid av oro och krig.
Robert Baratheon och Eddard Stark befriade en gång i tiden de sju konungarikena från den galne draklorden Aerys och det blev Robert som besteg järntronen medan Eddard drog sig tillbaka till sitt Vinterhed.
Efter en lång tid av fred samlar sig kung Roberts fiender både i Norden och i Södern. Hans närmaste rådgivare har dött under mystiska omständigheter och till och med hans egen drottning smider i hemlighet onda planer. Kung Robert ber Eddard Stark om hjälp och Eddard och hans familj dras obönhörligt in i maktspelet kring de sju konungarikena. Intrigerna och maktkampen vid hovet leder till ett regelrätt krig mellan olika ätter och deras lorder.
Men det största hotet mot kung Robert är den mördade draklordens två barn, en son och en dotter som nu har vuxit upp. De lever i exil och har fått en fristad hos hövdingen över Dothrakiens grässlätter. Med hjälp av hövdingen och hans fyrtiotusen krigare ska så småningom en ättling av drakens blod åter sitta på järntronen.

Översättare:Louise Thulin
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Game of thrones - Kampen om Järntronen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar
    -, 27 november 2022

    Så bra.

  2. Bra uppläst.
    -, 20 oktober 2019

    En spännande fantasy bokserie. Bättre än Tv-serien. Rekommenderas varmt nu i höstmörkret.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av George R R Martin