Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (2.9 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker
Antal sidor
1223
Utgivningsdatum
2014-07-17
Förlag
Modernista
Översättare
Ingegärd von Tell
ISBN
9789174994483
Jane Eyre (e-bok)

Jane Eyre E-bok

(2 röster)  |  Läs 1 recension
E-bok,  Svenska, 2014-07-17

Styckköp

13

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 10 format & utgåvor
»Mot slutet är läsaren genomsyrad av all den vrede och våldsamhet och det geni som är Charlotte Brontës.« | VIRGINIA WOOLF

Jane Eyre är historien om en föräldralös flicka som tack vare sin självständighet tar sig ur ett liv i förtryck till att bli en oberoende kvinna.
Jane växer upp med hjärtlösa släktingar och tvingas gå i en skola för fattiga. Efter några år blir hon lärare på skolan, men lämnar den när hon blir erbjuden en ställning som guvernant på Thornfield Hall, ett gods som mest liknar ett medeltida slott. Dess ägare, mr Edward Rochester, blir hennes kärlek.
Så visar det sig att Rochester är gift och att han håller sin »sinnessjuka« fru inlåst i en avskild del av slottet. Jane tvingas till ett svårt beslut.

CHARLOTTE BRONTË [1816-1855] var en engelsk författare, född i Thornton i West Yorkshire. Hon hade fem syskon, av vilka två var författarna Emily och Anne. Flera av Charlotte Brontës romaner hör till den engelska litteraturens klassiker. Av dessa är Jane Eyre utan tvekan den viktigaste. En kärleksroman och en lek med det skräckgotiska, under ytan en hård verklighetsskildring sedd ur kvinnans perspektiv. Jane Eyre gav upphov till det världsspridda feministiska begreppet The Mad Woman in the Attic, en symbol för kvinnans inspärrade fantasi och tänkande. Verket gavs ut under pseudonym 1847 och har fängslat alla generationer läsare sedan dess.
I översättning av Ingegärd von Tells.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Jane Eyre. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Snart tvåhundraårig bok som fortfarande är aktuell
    Walter Ruth, 11 oktober 2020

    Gunbritt Sundströms översättning gör det till en njutning att läsa denna fantastiska bok om en ung kvinna som behåller sin integritet och vägrar låta sig kuvas

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Charlotte Brontë