Tamara McKinleys nya roman är en härlig bok att sjunka in i. Med strålande miljö- och personbeskrivningar, exakta detaljer och vackert språk är den en historia som berör och överraskar.
Det är 1930-tal. Den unga sjuksköterskan Annabelle Blake har tagit sin tillflykt till Paris efter att illasinnade rykten har förstört hennes möjligheter att fortsätta arbeta i London. I stadens konstnärskretsar träffar hon Etienne och Henri, den ene är poet, den andre målare - bägge två är charmerande, begåvade och stiliga. De för ett utsvävande liv och tillbringar dagarna med att flirta eller ta ett glas i glada vänners lag. Annabelle dras med och förförs av det parisiska nöjeslivet. Men medan alltfler unga människor engagerar sig för att bekämpa fascismen i Spanien tvingas även Annabelle att vakna upp och inse att kriget är ett faktum.
Långt senare kommer den unga konstnärinnan Eugenie Ashton till Paris och förälskar sig i staden - precis som hennes mor, Annabelle, tidigare gjorde. Det spännande konstnärslivet lockar men i skuggan av det förflutna lurar mörka familjehemligheter som vänder upp och ner på tillvaron.
Eko av längtan är en fascinerande, högst trovärdig berättelse om kärlek och sorg, vinst och förlust av den populära författaren Tamara McKinley.
Det finns 2 recensioner av Ekon av längtan. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den!
Sätt ditt betyg »
Jag har läst många av McKinleys böcker och den här är en av de bästa. Det kan bero på att den här utspelar sig i Europa och att det finns en igenkänningsfaktor i det historiska skeendet.
Det var en ganska spännande berättelse även om jag inte kunde förstår att slutet blev inte den lyckligaste.
Men det förekom inte så många fransmän i boken.
jag tycker att hennes böcker som handlar från Australien är intensivare och mycket mer fängslade.