Användarprofil Bokhyllaniskuggan / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Bokhyllaniskuggan

Antal betyg: 209
Antal recensioner: 209

Ytspänning

Fantastiskt bra!

17 oktober 2020

❥ Recension

Vilken. Makalös. Bok.

Det här var en riktig käftsmäll till deckare! Ett genialt språk och inte ett överflödigt ord. Korta kapitel, rapp dialog, mörk humor och miljöbeskrivningar från den franska landsbygden är för mig ett vinnande koncept. Jag blev totalt knockad av den här boken, den är suverän!

Olivier Norek berättar inte bara en mångbottnad kriminalhistoria fylld av twists and turns utan skildrar även en naken och ångestfylld kamp för överkommissarie Noémie Chastain personligen. Hennes bearbetning av traumat i början av boken får vi följa boken igenom och jag faller hejdlöst för denna kvinna. Hon är underbart sarkastisk och modig. Älskar hennes samtal med sin psykiatriker. Humorn och de goda råden.

Slutet = häpnadsväckande. SÅ snyggt och överraskande! Jag bara måste få läsa mer om Noémie Chastain!

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Eldslandet

Fantastisk!

3 april 2020

❥ Recension

Jävlar i min lilla låda vilken fantastisk bok! Alltså, jag finner det svårt att beskriva vad det är som gör den här boken så bra, för det är liksom ALLT. Den har allt jag kan önska mig av en deckare.

Korta kapitel som gör att jag bara måste läsa ett till. Målande språk, miljöbeskrivningar och dialoger. Humor. Trovärdiga dialoger, levande karaktärer. Älskar Vanessa Frank! Det är spännande boken igenom, den tappar aldrig farten. Otroligt välkomponerad historia och sidohistorier som knyts ihop sådär självklart. Kan vi bara komma överens om att ni alla bör läsa den här boken? Bra!

Boken får 🌿🌿🌿🌿🌿 av 5.

4 av 4 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Spegelmannen

Spännande!

30 november 2020

❥ Recension

Del 8 i serien om Joona Linna, som jag fick av en fin vän ❤️

Oooch självklart har Kepler gjort det igen! Skrivit en makalös historia full av brutalitet och spänning! Älskart!

Den här boken är riktigt, riktigt bra. Jag blev iväglurad på ett falskt spår och upplösningen överraskade. Dock hade jag misstänkt en sak som jag fick rätt i. Både roligt att ha rätt och tråkigt att missa den överraskningen. MEN SLUTET! När kommer nästa bok!?

Keplers böcker har allt jag älskar - brutalitet, språk, driv, tempo, karaktärer, mörker, miljöer, spänning, cliff hangers. Det är jobbig, hemsk läsning men samtidigt intelligent och kittlande. Perfekt för en ruggig höstkväll!

Boken får 🎭🎭🎭🎭+ av 5.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vila i frid

Spännande!

29 juni 2020

❥ Recension

Jag lär ju vara sist på bollen med att läsa den här serien. Och lyckliga jag som har resten av böckerna framför mig för detta var riktigt riktigt bra! Vilken bladvändare! Jag förstår vad alla snackar om!

Från start är det inte en lugn stund. Med ett utmärkt språk, levande miljöbeskrivningar och trovärdiga karaktärer tar Sarenbrant mig på en spännande resa fylld av misstankar och frågetecken. Jag kunde inte annat än att sluka den här boken. Oväntat slut som jag verkligen gillade. Ser verkligen fram emot nästa bok!

Boken får 🍐🍐🍐🍐 av 5.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vargasommar

Ett slut med tempo

5 januari 2021

❥ Recension

När kommer nästa bok!? Ett bra sätt att inleda den här recensionen på tycker jag, visar rätt tydligt var jag står. Det är först i andra halvan av boken som jag tycker boken tar fart och alltså, tempot i sista delen är helt galet. Rosenfeldt hade mig i sitt grepp och det var omöjligt att sluta läsa.

Det är rätt många karaktärer i boken och till en början smått rörigt men det gick snabbt över. Och det är ett gäng intressanta och sympatiska personer. Jag gillar hur Hannah Wester porträtteras, en medelålders kvinna mitt i klimakteriet med allt vad det innebär och ett tungt förflutet som sakta nystas upp. De olika människorna med sina personliga problem och beslut som fattas ur desperation är ett recept på spänning.

Detta är en välskriven och spännande bok full av oväntade händelser. En pärla full av våld, lönnmördare, maffia och vanliga Svenssons i en salig blandning. En detalj jag uppskattade extra mycket var Haparandas egna kapitel som både var väldigt vackert skrivna och gav små inblickar i invånarnas liv. De väcker min nyfikenhet och jag hoppas få följa deras utveckling i kommande böcker.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Draksådd

Pulshöjare!

3 november 2020

❥ Recension

Den här boken översteg mina förväntningar. Jag trodde den skulle vara bra men den var ännu bättre! En riktigt imponerande debut med gedigen research, tror jag iallafall, jag har ingen kunskap om hur arbetet mot terrorism egentligen fungerar, men det känns väldigt trovärdigt! Även människorna, dialogerna och händelseutvecklingen. Det är ett intressant inslag att då och då få ta del av Asims bakgrund och barndom, att få följa hans radikalisering. Det skapar mycket tankar och känslor.

Förutom trovärdighet har boken även ett otroligt tempo med sina korta kapitel och med den lilla detaljen med tidsangivelser för varje kapitel blir det verkligen en kamp mot klockan! Detta är en spänningsfylld åktur som känns både aktuell och på riktigt. Ingen amerikansk actionrulle. Riktigt bra! Jag tycker mycket om författarens språk och driv. Hoppas att han skriver fler böcker för jag vill läsa mer av Chris Berg! Bravo!

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utmattningssyndrom : förstå och lindra kroppens reak...

Jättebra!

23 februari 2020

❥ Recension

Jag som själv har drabbats av utmattningssyndrom kunde verkligen känna igen mig i den här boken. Den går igenom kroppens alla olika symptom som kan uppstå vid utmattningssyndrom, kroppsdel för kroppsdel, vilket hjälper till att ge en förståelse för att det påverkar hela kroppen på olika sätt.

Jag gillar att varje kapitel har ett utdrag från den utmattningsdrabbades vardag, en inblick i hur symptomen kan te sig i vardagliga situationer. Det finns även ett tydligt register över kapitlen och vad de innehåller och tips på var man kan lära sig mer i slutet av boken.

Det är en välskriven bok, full med information och tips skriven på ett lättläst sätt. Värdefullt både för den drabbade och för anhöriga för att få bättre förståelse. Tack för att ni har skrivit den här boken, den är viktig och kommer göra skillnad!

Boken får 🦊🦊🦊🦊+ av 5.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Kod 93

Inte för mig, tyvärr

6 oktober 2021

❥ Recension

Jag hade höga förväntningar på den här boken och tyvärr uppfylldes de inte. Förra året läste jag författarens bok Ytspänning, första boken i en ny serie, och den älskade jag. En av förra årets bästa böcker! Detta är författarens debut, första boken i hans första serie, och den håller tyvärr inte samma kvalité. Den började bra men jag tycker den är rörigt komponerad. Texten flyter inte bara på utan hackar till ibland och det är oklart vem som säger vad. Många personer att hålla reda på och berättelsen är rätt ojämn. Ena stunden är jag underhållen, andra uttråkad. Jag undrar också var kvinnorna är, tröttsamt med typ en kvinna och en hel lista med gubbar. Boken känns trist stereotyp.

Nä, den här föll platt för mig och jag kommer inte läsa fler böcker i den här serien. Men jag längtar verkligen till nästa bok i serien om Noémie Chastain!

Boken får 🌲🌲 av 5.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Honungsapan

Riktigt bra!

17 juli 2021

❥ Recension

Åh, vad jag gillade den här boken! En riktigt intensiv nagelbitare fylld av brutalitet, spänning och intressanta karaktärer. Det hela drivs på riktigt snyggt när deras vägar korsas på olika sätt.

Den här boken är välskriven, verklighetstrogen och otroligt detaljerad. Det märks verkligen vilken kunskap författaren besitter och det är ett riktigt imponerande bygge han fått ihop. Boken är skrämmande aktuell och visar på hur sårbart vårt digitala samhälle är.

Det kommer väl en uppföljare? Det måste komma en uppföljare! Jag vill läsa mer om den här brokiga skaran!

Boken får 🍋🍋🍋+ av 5.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej