Användarprofil Gustavs bokhylla (finns på instagram) / Betyg & recensioner / Kim & Hilma - Dåligt humör

Recension av Gustavs bokhylla (finns på instagram)

Recenserad produkt

Fin bilderbok om vänskap

14 december 2020

Philip 8 år:
Vi läste Dåligt humör jag och mamma. Det är en bilderbok och den handlar om två barn. De är kompisar men den ena kompisen är arg. Hon är arg för att hon inte har något att göra. Kim som inte är arg frågar alla grannar om vad de gör för att bli på bra humör. När Kim kommer hem till Hilma är Hilma inte arg längre. Då blir Kim nästan arg för att han har så många idéer på vad de ska göra för att göra henne glad. De kramas. Jag tycker om bilderna och sagan är ganska gullig. Kim bor med sin farmor och farfar. Det ser roligt ut att ha balkong.

AC (mamma):
Detta är en gullig bok och jag gillar att nästan hela boken utspelar sig på en balkong. Balkonger kan vara magiska. Grannarna är väldigt sociala i denna bok måste jag säga eller så är de bara väldigt gulliga mot barnet Kim som är nyfiken och frågar ut alla ang hur de blir på gott humör.

Philip undrade varför Kim bor hos sin farmor och farfar. Det framkommer inte varför han är där och det gör ingenting. Vi blev mer nyfikna på familjekonstellationen. Illustrationerna är fina och mjuka och berättelsen gullig. Att få se en kram i en bok värmer i tider som dessa. En inkluderande bok med många olika personlighetstyper.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej