Användarprofil bok_stavligt / Betyg & recensioner / Fasader

Recension av bok_stavligt

Recenserad produkt

Fasader
Inbunden
1 recension

Annorlunda spänning

4 februari 2023

Trots att det här egentligen inte är någon spänningsroman är det ändå en bladvändare av rang. Spänningen ligger hos människorna, deras relationer och dolda hemligheter.

Vi får följa ett antal olika personer som befinner sig på Firmans årliga resa. Det är delägarna med respektive och barn, deras assistenter och några "barnflickor". Resan till en lyxig resort där champagnen flödar är tänkt att vara årets höjdpunkt.

Där finns bland annat Mette, hustru till en av delägarna, vars lyckliga liv hotar att rämna. Perfekta Tone, som brottas med sitt förflutna. Therese som hatar de här resorna och Katrine, en av assistenterna, som kämpar med sin osäkerhet.

Skickligt och drivet berättat i flera parallella berättelser som hålls samman av en yttre ram och ibland tangerar varandra. Vad händer när fasaderna rämnar och det som hållits dolt kommer upp till ytan. Sorg, skam och rädsla men också glädje och förälskelse.

Författaren visar åter vilken mästare hon är på att skildra psykologisk spänning. Och att lyckas göra det i den här "oblodiga" formen gör det nästan ännu mer imponerande.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej