Du är här: Start / Betyg & recensioner / Svenska Akademiens ordlista över svenska språket
Betyg & recensioner för

Svenska Akademiens ordlista över svenska språket (Inbunden)

Kundbetyg 5

(95 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

SAOL har blivit politisk korrekt

Stig Majnéus, 23 april 2015

Denna upplaga är, såvitt jag förstår, den första i historien som har infört politiskt korrekta pekfinger med anvisningar om vilka ord som är "olämpliga" att använda.

Jag anser att det är en skandal!

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Bra att ha när man löser "9":an i SvD

Agnes, 27 september 2016

Eftersom SvD:s konstruktör av ordspelet "9:an" använder sig av 14:e upplagan av SAOL är den ovärderlig. Visserligen tycker jag att det är tråkigt att vissa ord som fortfarande används tagits bort och andra kommit till t ex gitarrhjälte. Löjligt ord enligt min mening.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En klassiker

Lennart Andersson, 8 januari 2016

Svenska akademiens ordlista är en klassiker, som knappast behöver kommenteras, nu bättre än någonsin. Nästan en nödvändighet för en läsande och skrivande person även i it-åldern.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Vart tog varningssignalen äv vägen?

Håkan Hagwall, 22 maj 2015

Det är beklagligt att varningssignalen äv ("väljes i andra hand") har försvunnit. Att man till exempel inte varnar för böjningsformen stödjer och glädjer, som fortfarande bör undvikas av en skribent som vill vara säker på att inte genom språkliga detaljer störa läsningen.
Därför kommer jag att rekommendera elever med inriktning på professionell skrivning att i liknande fall kolla med den tidigare upplagan.
Håkan Hagwall

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

SAOL ett måste!

Gert Wolgast, 11 maj 2015

Hoppas den håller bättre än den föregående. Den är utsliten-SAOL är något man måste ha!! Vi använder den dagligen! Vi fick vänta ut den nya upplagan.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nödvänndig hjälpreda

Nils Hallerby, 8 maj 2015

Ingen svensk hur "svensk" som helst kan allt om språket, därför behöver man ha den assistent och vägledare till hands

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Svårt att sätta betyg

Ordlistan är ju inte som en vanlig bok som man sitter och läser. Man använder den och kollar här och där efter nyheter m.m. Därför kan jag inte sätta något betyg ännu.
MVH .
Thorbjörn

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Nytänkande

Jan-Erik Eriksson, 28 april 2015

Helt i min smak. Det nya med t ex partikelverben gillar jag. Köpet på Bokus fungerade som vanligt helt klanderfritt. Dessutom billigast.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Gedigen

Danny Janlöv, 14 maj 2019

Fantastiskt med riktiga böcker när man ska lära sina barn att slå upp vad saker betyder och hitta nya ord.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej