Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
209
Utgivningsdatum
2021-03-18
Förlag
Gothia Kompetens AB
ISBN
9789177412878
Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer (e-bok)

Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-03-18
262
Läs i Bokus Reader för iOS och Android.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Har du någon gång samtalat med en våldsutsatt person som inte varit beredd att lämna den våldsamma partnern? Känt dig villrådig och behövt vägledning och konkreta förslag?

Motiverande samtal (motivational interviewing, MI) är en samtalsmetod som lämpar sig särskilt väl i sådana situationer, inte minst för att den utsatta ofta känner så stark ambivalens inför att lämna eller stanna kvar i relationen. Läsare av den här bokens tidigare upplagor har berättat om hur de kunnat framkalla motivation till förändring vid våld i nära relationer i samtal där de tidigare kört fast. Om hur frustration ersatts av en känsla av tilltro till sin egen kompetens.

I den praktiska boken MI ? Motiverande samtal i arbete med våld i nära relationer får du konkreta samtalsverktyg för att fråga om våld, motivera till förändring och verktyg för det som de allra flesta samtalsledare brukar uppleva som svårt ? att hantera motstånd. Boken vänder sig till dig som arbetar eller vill arbeta med motivation till förändring i möten med personer som är utsatta för våld, i såväl olikkönade som samkönade relationer.

I denna tredje upplaga har texten uppdaterats genomgående. Dessutom har två nya kapitel tillkommit ? ett om våld i hbtqi-relationer och ett om kvinnor som våldsutövare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Ortiz Liria

  • Motivera mera - men hur gör jag som chef och ledare?

    Ortiz Liria, Granström Carolina

    Motivera mera ? men hur gör jag som chef och ledare? vänder sig till chefer och ledare som ibland finner sig i situationer där en medarbetare inte presterar som förväntat, behöver ändra sitt förhållningssätt eller sin livsstil. Genom att använda s...

  • Motiverande medmänskliga samtal

    Ortiz Liria

    I ett medmänskligt samtal är syftet att stödja och visa att det finns en annan person som bryr sig och vill lyssna, och ibland ge förslag eller råd. Boken ges ut i samarbete med föreningen Mind som förebygger psykisk ohälsa genom att erbjuda medmä...