Lyssnar din tonåring? : samtal med förändring som mål (häftad)
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
177
Utgivningsdatum
2017-01-07
Upplaga
20
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
215 x 143 x 15 mm
Vikt
317 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127818491

Lyssnar din tonåring? : samtal med förändring som mål

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2017-01-07
255
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Om tonårstiden är stökig och svår - hur kan man prata med sitt barn? Den här boken vänder sig till föräldrar och anhöriga som oroar sig över kommunikationen med de växande barnen. Du får lära dig sätt att samtala som väcker motivation utan att skapa motstånd hos den du talar med. Metoderna heter MI (motiverande samtal) och CRAFT (Community Reinforement Approach and Family training). Du lär dig bland annat att hejda reflexen att tillrättavisa och rätta - och kan därmed skapa ett bättre samtalsklimat och på sikt åstadkomma förändringar i positiva riktningar både för dig, ditt barn och resten av familjen.

Liria Ortiz vann Stora Psykologpriset 2017.

"...utmärkt litteratur i till exempel en föräldragrupp..."
Torbjörn Vennström i Socionomen

"Läsaren besparas teoretiska utläggningar men blir vägledda i metoderna steg för steg på ett pedagogiskt, bra och lättillgängligt sätt. Boken innehåller många dialogexempel, både skickliga och på hur vanliga misstag i kommunikationen kan se ut. Metoderna syftar till att frambringa positiv förändring. Lyssnar din tonåring? är mycket bra bok för föräldrar. Texten inriktar sig till största delen på samtal om droger, alkohol och destruktiva beteenden men även allmänt om god kommunikation. Bra tips på sajter och litteratur ges". Therese Nordholm, BTJ-häftet

...boken förmedlar en smittande tilltro, stärkt av forskning, till att samarbete, värme, empati och förändringsprat bär längre än fokus på regler och straff.
Torbjörn Vennström i Socionomen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lyssnar din tonåring? : samtal med förändring som mål
  2. +
  3. Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå sig på tonåringen och få en bättre relation och dialog

De som köpt den här boken har ofta också köpt Koden till tonårshjärnan : konsten att förstå s... av Lena Skogholm (inbunden).

Köp båda 2 för 484 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Lyssnar din tonåring? : samtal med förändring som mål. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tydlig och lättillgänglig

    Bra och konkret bok med hög igenkänning.Jag kan rekommendera den till dig som har egen tonåring eller som jobbar med målgruppen

Visa alla 1 recensioner