Vietnamkriget (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Krigens historia
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2020-01-15
Förlag
Historiska Media
Dimensioner
217 x 143 x 18 mm
Vikt
394 g
SAB
Kocdc.56,Nocdc
ISBN
9789177890867
Vietnamkriget (inbunden)

Vietnamkriget

Inbunden,  Svenska, 2020-01-15
279
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vietnamkriget Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
»Marco Smedbergs nya bok om Vietnamkriget är en utmärkt sammanfattning av den blodiga konflikten. Steg för steg speglar han kriget och har förklaringar till olika skeenden och svar på vad som hände. Smedberg är saklig och korrekt i boken som är full av detaljerad fakta.« Skaraborgs allehanda

»Marco Smedberg, som den militär han är, skriver sakligt och faktaspäckat. Han håller känslorna kort men redovisar efterhand hur "attityderna förändrades och soldaterna blev alltmer cyniska.« Smålänningen

Vietnamkriget konfronterade omvärlden med saker man aldrig tidigare skådat: det var det första krig som kunde följas från tv-sofforna världen över. Nya vapen och ny taktik användes. Men framförallt ställde konflikten USA:s väpnade styrkor inför en uppgift som de var oförmögna att lösa. Resultatet blev en fruktansvärd cocktail av misslyckade operationer, folkliga protester och mänskligt lidande.

Militärhistorikern Marco Smedberg är en av Sveriges främsta kännare av Vietnamkriget. Hans bok skildrar konflikten i dess helhet men har sin tyngdpunkt på de amerikanska insatserna 1965 73. Utifrån ett omfattande källmaterial ges tydliga svar på vad som hände, och varför. Historien breddas med ögonvittnesskildringar från båda sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vietnamkriget
  2. +
  3. Historien om Sverige : från istiden till renässansen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Historien om Sverige : från istiden till renäss... av Kristina Ekero Eriksson, Bo Eriksson (inbunden).

Köp båda 2 för 574 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Marco Smedberg