Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (901.7 MB)
Språk
Svenska
Serie
Biografier om litterära storheter
Inläsare
Martin Wallström
Utgivningsdatum
2018-12-14
Förlag
Bonnier Audio
ISBN
9789178272297

Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg Ljudbok

(7 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2018-12-14

Styckköp

89

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Vilhelm Moberg var en av det svenska 1900-talets största diktare, som med sina utvandrarromaner om Karl Oskar och Kristina skrev seklets mest lästa och älskade litterära verk. Samtidigt var han en av landets viktigaste opinionsbildare och länge vår mest spelade dramatiker.

Trots Vilhelm Mobergs unika status har det inte funnits någon biografi som omfattat hela hans gärning. Först nu, 45 år efter hans död, kommer boken som skildrar Moberg i helfigur. Jens Liljestrand berättar levande och fängslande om en av våra mest komplexa, kontroversiella och storslagna kulturikoner. Mannen i skogen är den definitiva boken om Vilhelm Moberg och hans stund på jorden.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Mannen i skogen : en biografi över Vilhelm Moberg. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra bok!
  -, 17 augusti 2020

  Fin bild av en komplicerad person och en
  fantastisk bild av kulturlivet i Sverige mellan 1920 och 1960.

 2. Storstarken med folkviseögonen
  Mariamne, 14 augusti 2020

  En heltäckande biografi om en av våra största epiker, detaljerat, ömsint och rättframt. Ett storslaget verk för alla som vill veta mer om Vilhelm Moberg men även om den svenska moderna historien fram till våra dagar. Tack Jens för en vacker och ärlig beskrivning av en av mina absoluta författare, det var en njutning från start till mål. Rekommenderas till alla trots dess omfång. Lättläst eller lättlyssnad och sprängfylld av kunskap och insikter och ett vemod som är själva livets förutsättning... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jens Liljestrand