Handbok för högkänsliga: omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (218.6 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Malin Berghagen
Utgivningsdatum
2023-12-14
Förlag
The Book Affair
ISBN
9789189740044

Handbok för högkänsliga: omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig Ljudbok

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2023-12-14

Styckköp

149

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Är du högkänslig?
Att vara intuitiv och kreativ, men också att övertänka och ha en känslighet för stämningar och vad andra människor tycker och tänker det är bara några av många tecken på högkänslighet.

Högkänslighet är ett personlighetsdrag som cirka 30 procent av befolkningen har och som kommer med många styrkor men även utmaningar, speciellt om man inte har fått sina behov tillgodosedda under uppväxten.

Att vara högkänslig, eller en Highly Sensitive Person HSP, som det också kallas, innebär inte, som många felaktigt tror, att vara överkänslig utan att man är mycket empatisk och intuitiv, lägger märke till saker som ofta går andra förbi, man tänker mycket och djupt och är ofta mycket kreativ. Egenskaper som är riktiga superkrafter, om man har lärt sig att hantera dem.

Handbok för högkänsliga är baserad på vetenskaplig forskning som författaren, Åsa Vikman som själv är högkänslig, har gjort lättförståelig för läsaren. Forskningen delar upp personer i tre olika kategorier: de högkänsliga orkidéerna, mellankänsliga tulpanerna och de mer lågkänsliga maskrosorna. Man delar även upp känsligheten i tre olika typer och allt detta beskriver Åsa utförligt i boken.

Hon delar också med sig av sina egna erfarenheter som högkänslig och ger läsaren konkreta tips på hur man kan hantera olika utmaningar som är vanliga hos högkänsliga personer.

Maggan Hägglund, journalist och författare till boken Drunkna inte i dina känslor (tillsammans med Doris Dahlin) har skrivit bokens förord.

Åsa Vikman är socionom och specialist inom högkänslighet. Via instagramkontot @orkidebarnsverige sprider Åsa dagligen kunskap om högkänslighet och når cirka en miljon konton per månad. Genom sina populära kurser och föreläsningar samt krönikor i tidningen Må Bra bidrar Åsa till ökad kunskap och bättre mående hos många högkänsliga personer.

Sagt om Handbok för högkänsliga:

Jag brukar säga att aldrig har vår hjärna haft det så utmanande att leva som den har i vår nutid , fler intryck, mer stimuli, fler lockelser än någonsin! Och just därför är den här boken en fullträff för alla. Inte bara för dem som anar eller vet att de är högkänsliga, utan alla. Insiktsfull, tydlig och träffande och med en fantastisk mängd verktyg som gör det lättare att fungera ännu bättre i den värld vi lever i.
David JP Phillips
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Handbok för högkänsliga: omfamna din styrka, sårbarhet och orkidébarnet inom dig. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Boken borde läsas av alla
  Gunilla, 7 mars 2024

  Både av högkänsliga såväl som icke högkänsliga, eftersom alla antingen träffar högkänsliga personer eller själva har personlighetsdraget. Särskilt terapeuter och psykologer borde lära sig mer om högkänslighet. Att högkänslighet är ett vanligt persolighetsdrag, och som ofta feltolkas, särskilt hos barn, som då - felaktigt - kan stämplas som överkänsliga eller i värsta fall få felaktiga psykiatriska diagnoser.

 2. Läs!!!!
  -, 6 mars 2024

  Känner för första gången som 55-åring en förståelse för att jag är som jag är. Känner igen mig i allt, tack!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Åsa Vikman

 • Handbok för högkänsliga

  Åsa Vikman

  Är du högkänslig? Att vara intuitiv och kreativ, men också att övertänka och ha en känslighet för stämningar och vad andra människor tycker och tänker det är bara några av många tecken på högkänslighet. Högkänslighet är ett personlighetsdrag som c...