Användarprofil Per Ahlander / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Per Ahlander (Stockholm)

Antal betyg: 4
Antal recensioner: 2

Birgit i Bjäre

Ett måste för alla Birgit Nilsson-fans!

28 augusti 2014

Jag blev rekommenderad boken via Birgit Nilssons fan-grupp på Facebook och jag tyckte verkligen om den. Ett klart måste i hyllan för alla trogna Birgit NiIsson-fans! Den första (och enda, vad jag vet) mer kompletta skildringen av Birgit Nilssons uppväxt och familjeliv i Skåne och annorstädes.
Boken beskriver på ett läsvärt och intressant vis Birgits uppväxt, skolgång och ungdomstid och man får en fin bild av den unga Birgit hemma på gården i Bjäre. Mycket material är hämtat från hennes skoluppsatser och privata brev och visar tydligt vilken bra skribent Birgit var redan från tidiga år. Man känner verkligen med henne när hennes föräldrar inte låter henne studera vidare vid läroverk eller flickskola.
Boken skildrar vidare detaljrikt alla konserter och övriga framträdanden Birgit gjorde genom åren för att hjälpa och stödja den lokala hembygdsföreningen.
Boken är kanske inte den mest professionella biografi jag läst, men den är trevligt skriven och rikt illustrerad, både med avbildade brev och trycksaker och med mängder av fina fotografier. Genom att författaren haft tillgång till Birgit Nilssons privata material är mycket av bildmaterialet säkert okänt för de allra flesta utanför den inre kretsen av familj och vänner, vilket gör det extra intressant.
Jag kan verkligen rekommendera boken till alla som vill veta mer om Birgit Nilsson som privatperson. För mer allmänt musikintresserade läsare kanske den är av något mindre intresse.

1 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Rosendals trädgårdscafé

En av mina favoritreceptböcker

26 oktober 2015

Jag köpte själv boken när den var ny och har haft mycket glädje av den. Nu passade jag på att köpa ett exemplar som jag skall ge bort i julklapp!

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Fin De Siecle Vienna

(enbart betyg)

18 augusti 2016

Pressat glas

(enbart betyg)

28 augusti 2014