Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
340
Utgivningsdatum
2023-05-24
Förlag
Fri Tanke
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
201 g
SAB
Kma.59
ISBN
9789189526105

Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2023-05-24
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
I sin bästsäljare - nu som pocket - tar Martin Kragh ett helhetsgrepp om Vladimir Putin och den ryska historien: från Tsarrysslands fall till Sovjetunionens upplösning och det postsovjetiska Ryssland. Med ett ojämförligt rikt material av kommunikéer och uttalanden i statlig och oberoende press låter han läsaren följa Putins retoriska manövrar som skulle leda Europa till krig.

Det fallna imperiet är omistlig läsning för den som vill förstå den ryska presidentens drivkrafter och hans dröm om en stormakt baserad på auktoritär politisk grund.

Martin Kragh är biträdande chef för Centrum för Östeuropastudier vid Utrikespolitiska institutet och docent vid Institutet för Rysslands- och Eurasienstudier vid Uppsala universitet. Han skriver återkommande för Svenska Dagbladets kultursida om östeuropeisk politik och historia. Det fallna imperiet är hans första populärvetenskapliga bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin
 2. +
 3. Tills alla dör

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tills alla dör av Diamant Salihu (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Det fallna imperiet : Ryssland och väst under Vladimir Putin. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Mycket läsvärd bok om
  Per Ahlander (Stockholm), 29 december 2023

  Martin Kragh är mycket kunnig på området och hans välskrivna bok är klart läsvärd - den ger en god överblick över och bakgrund till Rysslands anfallskrig mot den självständiga staten Ukraina.

 2. Initierat och väl berättat.
  Björn Carlsson, 19 oktober 2023

  Kragh lägger grunden till varför det som startades med den ryska invasionen av Ukraina år 2022 sker. Han tar oss med in i en värld av maktspel där maktens spelare inte ryggar för särskilt mycket, annat än direkta angrepp på dem som är över dem i hierarkin.

  Kragh låter oss få en inblick den ryska maktelitens mentalitet och deras politiska idévärld, som radikalt skiljer sig från den i de västliga liberala demokratierna. Här är drivkraften inte att göra livet bättre för medborgarna, ut... Läs hela recensionen

 3. Väldigt välskriven
  FN, 20 augusti 2023

  En väldigt välskriven bok som var riktigt intressant att lösa. Det är tydligt att författaren har riktigt djup kontextkunskap om Ryssland och flera olika aspekter av landet och nationen. Den hjälper till att sätta ukrainakriget i ett större sammanhang

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Martin Kragh