Användarprofil Joni / Betyg & recensioner

Betyg & recensioner av Joni

Antal betyg: 6
Antal recensioner: 6

En halv sanning är också en lögn

"En sanning är också en lögn" är en "studie" i hur en...

19 oktober 2013

"En sanning är också en lögn" är en "studie" i hur en journalist gör sig själv illa. Hanne Kjöller tar som sin uppgift att läxa upp hela journalistkåren. Hon är ju den bästa i klassen jämfört med alla andra. Det är den kortaste recensionen av hennes bok. Hon vinklar, skriver tråkigt och den enda sanningen är hennes egen. Kort sagt när man kritiserar andra måste man själv vara korrekt annars är man inte trovärdig själv. Det är en enkel regel som en journalist lär sig tidigt i sin karriär. Trots många påpekanden i media korrigeras bara ett fel och förlagets representant informerar i en tv-intervju att boken kommer inte att bli indragen eftersom den säljer bra. Det kanske var det enda målet: ju mer bråk desto bättre försäljningssiffrorna. Resten är ovidkommande. Boken är ändå värd att läsa för att se hur en, annars bra, journalist gör bort sig totalt.

1 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Egenmäktigt förfarande : en roman om kärlek

En helt fantastisk bok. Värd att läsa några gånger om....

2 december 2013

En helt fantastisk bok. Värd att läsa några gånger om. Det finns oändligt många böcker om kärlek, makt och passion men den här är enastående. Ibland är man arg, ibland är det smärtsamt. Man känner igen sig, tyvärr.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Tiggarflickan

Solitt hantverk men inget konstnärskap. Ganska...

1 december 2013

Solitt hantverk men inget konstnärskap. Ganska omodernt kanske gick hem för tretio år sedan och för det mesta tråkigt. Man kan förstås läsa. Gör man inte det så överlever man ändå. Förstår mig inte på alla de lovsångerna...

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Skakad spegel

Med poesi är precis som med en tavla. Antingen är den...

15 maj 2013

Med poesi är precis som med en tavla. Antingen är den bra/vacker eller går man förbi. Jag är inte den som i första hand skaffar och läser diktsamlingar. "Skakad spegel", den lilla-stora boken, har ändrat mina läsvanor. Søren Ulrik Thomsen gjorde det som ingen annan hittills - jag kommer att läsa dikter! Synd att han skriver så lite och publicerar sällan. Det är Thomsens första, underbara diktsamling på nio år.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Grand Mal

Jag läser om och om igen Linda Boström Knausgårds...

12 april 2013

Jag läser om och om igen Linda Boström Knausgårds novellsamling Grand Mal. Talangfullt, vackert, skarpt, poetiskt. Boken berör, fångar och håller fast, i högsta grad värd att läsa. Hon är lika begåvad som hennes genialiske man, Karl Ove Knausgård, men ack så annorlunda.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Utan nåd

Genant för vissa, befriande för andra!

2 augusti 2019

En viktig, intressant och mycket läsvärd faktabok. Varför? Läs den då får du ett svar.

0 av 1 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej