Användarprofil Morpheus / Betyg & recensioner / Kalle Lind. Samlade krönikor 2011-2018

Recension av Morpheus

Recenserad produkt

En skön samling skrifter

24 februari 2020

Jag är ett fan utav Kalle Lind. Dels för hans enorma kunskap om gamla kultur- och underhållningsbranschen, som jag också tycker är intressant, dels för hans humor som ofta fått mig att dra på smilbanden, fnissa till och ibland till och med gapskrattat åt. Och för att jag gillar hans sätt att skriva på.

I den här boken samlas, som titeln säger, hans olika krönikor från tidningarna Faktum, City, Sydsvenskan och ETC, organiserade efter ämne.
Då det är olika typer av tidningar blir det en stor variation av ämnen som tacklas, allt från trivia om gamla kultur-profiler till vardagskåserier till olika utläggningar om allt från lappar i underkläder till politik.
Några av krönikorna hade jag läst innan, men de flesta var för mig nya.
Det är oftast kul, ibland skrattade jag till och med högt, och ibland träffande, klokt och tankeväckande. Kalle har ett bra observationsöga och ett kul och witty sätt att formulera sig på.

Att det är en tjock bok på nästan 500 sidor gör att här finns mycket underhållning, som ändå går fort att läsa. Krönikorna är oftast korta, endast 2 sidor långa vanligtvis, så det blir väldigt lätt en "bara en till"-effekt.
En av Kalle Linds bästa enligt mig. Ser fram emot nästa samling.

2 av 2 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej