Du är här: Start / Betyg & recensioner / All inclusive : välkommen till det nya landet
Betyg & recensioner för

All inclusive : välkommen till det nya landet (Inbunden)

Kundbetyg 4

(17 röster)

Vad tycker du?

Sätt ditt betyg

Om politikers och andras heder

Kent Åke Ivar Kjellgren, 24 november 2019

Har just läst ut Lars Åbergs All Inclusive. 25 års smutskastning av honom har nu nått vägs ände - verkligheten har blivit alltför påträngande. Så boken kommer förhoppningsvis att recenseras överallt och inte bara negligeras. Boken är skrivet utifrån de barns perspektiv som övergivits av den svenska överheten och deras genus- och pedagogikexperter.

När man läser boken går det inte att undgå att se att det finns direkta paralleller mellan de klan och stamstrukturer som blivit en väsentlig del av många svenskars vardag och vad som hände med otaliga gamla stenfästningar. När dess funktion som försvarsanläggningar blivit obsolet genom krigsteknikens utveckling så återanvändes de som ganska ruskiga fängelser. Den stamstruktur som skyddade individen ( om än till högt pris ) i en annan tid, en annan värld fungerar nu som fängelse som stänger in uppväxande barn och ungdomar i vårt land, i vår tid.

När jag läste ut boken d... Läs hela recensionen

12 av 13 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Lars Åbergs lysande porträtt om ett land på dekis

Thomas Nydahl, 1 december 2019

Åberg påbörjade sin trilogi om Sverige som Det nya riket 2017, med den omtalade och hyllade Framtidsstaden. Om Sverige imorgon blir som Malmö idag, hur blir Sverige då?

Uppföljaren kom redan 2018, Landet där vad som helst kan hända.

Vill man skaffa sig en helhetsbild ska man läsa alla de tre böckerna. Men man kan också börja med den tredje, All Inclusive. Välkommen till det nya landet som utkommer idag. Det är en bok som drar in läsaren i ett högst märkligt samhälle, det svenska, där allting tycks gratis och bidragskopplat, men där inga krav eller förväntningar formuleras. Åberg fokuserar i denna tredje bok på barnen och ungdomarna, de som förväntas leva i Det nya riket, med allt vad det innebär.

Behöver jag ens tillägga att detta är en av årets absolut viktigaste böcker. Där pressen ljuger eller bäddar in händelser i bomull talar den rakt på sak. Få kan skriva samhälls- och pk-kritiskt som Lars Åberg. Hans... Läs hela recensionen

8 av 8 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

Det gör ont att läsa All inclusive.

Lotta Söderström, 10 maj 2020

"All inclusive" är en fantastisk bok skriven av Lars Åberg, en författare som likt Astrid Lindgren lyckas sätta ett alldeles speciellt fokus på barnen i samhället. Omtumlande och enormt viktig bok att ta till sig, men också fylld till brädden med modiga personer som ger mig hopp om en bättre framtid.
Särskilt intryck gjorde polischefen Carin Götblad, kuratorn Issis Melin, förskolläraren Khadra Seerar Westerberg och Mariet Ghadimi verksamhetschef hos TRIS. Tänk om ni kunde klona er och sprida ert logiska och sunda förnuft till alla förnekare som envist stoppar huvudet i sanden och brunsmetar människor som vägrar blunda för verkligheten.
Lars Åberg har ett skarpt öga för orättvisor och hycklande beslutsfattare som aldrig satt en fot i ett miljonprogram. Hans vassa iakttagelser beskriver en skola i kris och en alarmerande oro och ohälsa i det svenska samhället.
Häng med på Lars resa genom Sverige, från norr till söder och... Läs hela recensionen

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

en mycket sansad och eftertänksam bok

AnnaPanna, 25 februari 2020

En sansad och välskriven bok av en journalist som aldrig blir populist utan lugnt och sakligt resonerar sig fram. boken är inte uppmuntrande att läsa. men viktig i debatten som man ibland tycker vrids åt enbart ett håll. Ett måste för alla samhällsintresserade.

3 av 3 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej

En snäv bok som göder hat

Sven Nilsson, 18 december 2019

Det här är en bok för dem som älskar att göda sina fördomar.
En rad personer intervjuas, men vad de säger hänger inte ihop med analyserna..
Författaren verkar av någon anledning fått för sig att det är lätt att få uppehållstillstånd i Sverige. Det är fel. De permanenta tillstånden finns inte ens längre i asylärenden.
Boken tar upp motargument men kallar dem för "humbug". Det är på den nivån det är.
Jag tror Åberg inser att den radikala högern i Sverige är en tillräckligt stor grupp för att få böcker sålda.
Den här boken tar fakta och tolkar den sedan snävt för att passa åsikter långt ut på högerkanten.

3 av 15 personer tyckte att den här recensionen var till hjälp.

Var den här recensionen till hjälp?   Ja  |  Nej