Stoner (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (239.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Björn Granath
Utgivningsdatum
2014-06-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur
Översättare
Rose-Marie Nielsen
ISBN
9789127141070
Stoner (ljudbok)

Stoner Ljudbok

(16 röster)  |  Läs 1 recension
Ljudbok (MP3), Svenska, 2014-06-26

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det här är berättelsen om William Stoner, som föds i den amerikanska mellanvästern i slutet av 1800-talet. Hans liv ligger utstakat - han ska slita på föräldrarnas gård med den torra jorden. Men Stoner har läshuvud och skickas till universitetet för att bli agronom. När han hamnar på ett seminarium i litteratur ändrar hela hans liv riktning.

Så börjar den mödosamma resan mot att skapa sig en egen tillvaro. Han arbetar på sin avhandling i engelsk litteratur, träffar en kvinna och gifter sig, börjar undervisa. Äktenskapet blir en katastrof. Stoners tillflykt blir det inre livet; han arbetar hårt och blir en omtyckt lärare. Hans idealism gör honom allt ensammare - men så möter han sent i livet kärleken och förstår för första gången vilken kraft som bor i mötet mellan två människor.

Stoner är en gripande roman om en mans livsresa. Utåt är han oansenlig, men inom honom ryms en värld av sorger, förhoppningar och besvikelser. Williams förmåga att gestalta de känslotillstånd som är allra svårast att sätta ord på får romanen att glöda som ett varmt bloss i den kalla natten. Vi är alla Stoner.

John Williams (1922-1994) föddes i Texas. Han arbetade som universitetslärare, skrev poesi och tre romaner; Stoner, Butcher"s Crossing och Augustus, för vilken han vann National Book Award 1973.

Stoner utgavs första gången 1965. Den fick fina recensioner och upplagan om 2 000 ex sålde slut. 2003 återutgavs den av New York Review of Books förlag och sakta spred sig nyheten om en fantastisk bortglömd bok - tio år efter författarens död. 2014 är Stoner en bästsäljare över hela Europa.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Stoner. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Toppen
    -, 20 augusti 2020

    Riktigt riktigt bra. Gillade uppläsaren också . Får mig att vilja fördjupa mig i schopenhauer

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Williams