Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-07-08
Upplaga
1
Förlag
Gleerups Utbildning AB
Originaltitel
Vetenskapsteori för samhällsvetare
Dimensioner
228 x 155 x 14 mm
Vikt
393 g
SAB
Ddc
ISBN
9789140690012
Vetenskapsteori för samhällsvetare (häftad)

Vetenskapsteori för samhällsvetare

Häftad Svenska, 2016-07-08
340
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Hur kan vi som samhällsvetare förstå och använda begrepp som sant/falskt och rimligt/orimligt i den vetenskapliga praktiken? Hur kan vi exempelvis skilja vetenskapligt producerad kunskap från andra former av kunskap och erfarenhet? Hur tänker man sig att det vetenskapliga arbetet ska gå till? Det är några av de frågor som ställs i den här boken.

Vetenskapsteori för samhällsvetare ger en översikt av olika vetenskapsteoretiska perspektiv och behandlar grundläggande problem som rör vetenskap och forskning. Författaren varvar den vetenskapliga översikten med exempel från det samhällsvetenskapliga området, med betoning på politik och samhällsekonomi. Han visar konsekvenserna av att olika vetenskapsteoretiska perspektiv anläggs och läsaren får möjlighet att reflektera kring de olika perspektivens möjligheter och begränsningar.

Jan Holm Ingemann är docent i statsvetenskap vid Aalborgs universitet i Danmark. Boken har översatts till svenska av Hans Dalén och Ulrik Lögdlund. Ulrik Lögdlund är lektor i pedagogik och studierektor i sociologi vid Linköpings universitet. Han står för fackgranskning av det vetenskapsteoretiska innehållet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Vetenskapsteori för samhällsvetare
  2. +
  3. Det omätbaras renässans : En uppgörelse med pedanternas världsherravälde

De som köpt den här boken har ofta också köpt Det omätbaras renässans : En uppgörelse med ped... av Jonna Bornemark (inbunden).

Köp båda 2 för 509 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Vetenskapsteori för samhällsvetare