Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Tjänster och helhetslösningar
Antal sidor
272
Utgivningsdatum
2012-10-19
Upplaga
1
Förlag
Liber
Dimensioner
240 x 170 x 20 mm
Vikt
480 g
SAB
Qbaab
ISBN
9789147097357

Tjänster och helhetslösningar : nya affärsmodeller för konkurrenskraft

(1 röst)  |   Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-10-19
522
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Hur kan dagens produktföretag öka sin långsiktiga konkurrenskraft? Svaret som denna bok ger är att fokusera på tjänsteverksamheten och utveckla den på ett systematiskt sätt.

För att värja sig mot ökad konkurrens och prispress på produktmarknaderna räcker det inte längre att enbart ha det bästa produkterbjudandet. Produktföretag måste i ännu högre grad än i dag förstå kundens verksamhet och vara innovativa, vilket innebär att den strategiska betydelsen av att erbjuda konkurrenskraftiga tjänster och helhetslösningar ökar. Dessa omfattar ett brett spektrum av erbjudanden, från traditionella eftermarknadstjänster till processorienterade funktionslösningar.

Boken utgår från aktuell marknadsförings- och managementteori och baseras på studier av företag som är verksamma i många olika branscher och som i olika hög grad arbetar med tjänster. Den vänder sig både till dig som är student inom marknadsföring, affärsutveckling och strategi, och till dig som arbetar med dessa frågor inom näringslivet.

Om författarna
Christian Kowalkowski är docent i industriell marknadsföring och verksam vid Hanken Svenska handelshögskolan i Helsingfors samt Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. Christian forskar och undervisar om bland annat tjänsteutveckling i produktföretag, service management och värdeskapande utifrån en tjänstelogik.

Daniel Kindström är docent i industriell marknadsföring vid Tekniska högskolan vid Linköpings universitet. Daniel forskar och undervisar om bland annat tjänstebaserade affärsmodeller, marknadsstrategier och industriell marknadsföring.

Sagt om boken
"Den här boken utgår från aktuell marknadsföring- och managementteori och baseras på studier av företag som är verksamma i många olika branscher och som i olika hög grad arbetar med tjänster. Bokens tema är att företagets affärsmodell måste ge ett helhetsperspektiv på hela företaget för att tjänsteverksamheten skall kunna utvecklas på ett systematiskt sätt. [...] Boken är föredömligt redigerad med teori, figurer, exempel, praktikfall, noter till varje kapitel, referenser och ett sakregister. Den vänder sig såväl till de som studerar som till verksamma i näringslivet." - BTJ häfte 13105215. Lektör Folke Hermanson Snickars.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tjänster och helhetslösningar : nya affärsmodeller för konkurrenskraft
  2. +
  3. Den mjuka staten : feminiseringen av samhället och dess konsekvenser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den mjuka staten : feminiseringen av samhället ... av Erik J Olsson, Catharina Grönqvist Olsson (inbunden).

Köp båda 2 för 744 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Tjänster och helhetslösningar : nya affärsmodeller för konkurrenskraft. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Känns tidvis som att författarna valt att upprepa sig...
    Kevin (Linköping), 29 november 2013

    Känns tidvis som att författarna valt att upprepa sig i många kapitel om grundläggande teori för att fylla ut sidantalet. Annars en intressant men som sagt väldigt grundläggande bok.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av författarna